Podcast Innovatie

Opzegservice Closure lonkt naar het buitenland

Het is een succesverhaal, het bedrijf Closure van de jonge ondernemers Graciëlla van Vliet (25) en Chantal van der Velde (29). Hun online platform voor nabestaanden en bedrijven om abonnementen en accounts na een overlijden af te sluiten groeit sterk, zowel in aantallen, omzet als personeel. En al na anderhalf jaar durven ze te kijken naar uitbreiding in het buitenland, vertellen ze in de podcast.

Presentatrice: Anna Neeltje de Boer 16 juli 2019

Closure vd Velde van Vliet

In de wekelijkse podcast van De Ondernemer zijn Graciëlla van Vliet (25) en Chantal van der Velde (29) de studiogasten. In 2017 begonnen ze Closure, een online platform dat het eenvoudig mogelijk maakt na een overlijden alle abonnementen, contracten en (social media) accounts van dierbaren af te sluiten. In korte tijd is Closure behoorlijk gegroeid, zijn de services uitgebreid en is er een brede samenwerking met de uitvaartbranche. En niet in de laatste plaats: Closure haalde al vroeg een investering van 300.000 euro op bij een drietal informele investeerders (Janneke Niessen, Kees Jan Rietveld en Lex Geerdes).

De aanpak en het succes van het Rotterdamse Closure 'wordt gezien'. Het bedrijf van Graciëlla en Chantal won en/of is genomineerd voor diverse awards, wat overigens ook geldt voor de ondernemers zelf. De meest recente is de LOEY Talent Award.

Graciëlla en Chantal, beiden met een achtergrond in economotrie/data, vertellen in de podcast over hun aanpak, de groeikansen van hun bedrijf en het plan om in eerste instantie naar België en Frankrijk uit te breiden.

LOEY Talent Award

De Stichting LOEY nomineerde de negen meest talentvolle vrouwelijke online ondernemers van Nederland in 2019 (in alfabetische volgorde): Wendy Bogers (Ligo), Loes Daniels (FlightGiftCard), Judith Eyck (Vakanties.nl), Els van der Helm (Shleep), Kristel Kuit (Headroom), Charlotte Melkert (Equalture), Thalita van Ogtrop (The Next Closet), Suzanne van Straaten (Sprinklr.co) én Graciëlla van Vliet (Closure).

Zij gaan met het LOEY Expertpanel in gesprek over hun ondernemerschap waarna duidelijk wordt welke drie ondernemers doorgaan naar de finale van de LOEY Talent Award op dinsdag 10 september.