Podcast

Opzegservice Closure lonkt naar het buitenland

Het is een succesverhaal, het bedrijf Closure van de jonge ondernemers Graciëlla van Vliet (25) en Chantal van der Velde (29). Hun online platform voor nabestaanden en bedrijven om abonnementen en accounts na een overlijden af te sluiten groeit sterk, zowel in aantallen, omzet als personeel. En al na anderhalf jaar durven ze te kijken naar uitbreiding in het buitenland, vertellen ze in de podcast.

Closure vd Velde van Vliet

Presentatrice: Anna Neeltje de Boer 16 juli 2019

In de wekelijkse podcast van De Ondernemer zijn Graciëlla van Vliet (25) en Chantal van der Velde (29) de studiogasten. In 2017 begonnen ze Closure, een online platform dat het eenvoudig mogelijk maakt na een overlijden alle abonnementen, contracten en (social media) accounts van dierbaren af te sluiten. In korte tijd is Closure behoorlijk gegroeid, zijn de services uitgebreid en is er een brede samenwerking met de uitvaartbranche. En niet in de laatste plaats: Closure haalde al vroeg een investering van 300.000 euro op bij een drietal informele investeerders (Janneke Niessen, Kees Jan Rietveld en Lex Geerdes).

De aanpak en het succes van het Rotterdamse Closure 'wordt gezien'. Het bedrijf van Graciëlla en Chantal won en/of is genomineerd voor diverse awards, wat overigens ook geldt voor de ondernemers zelf. De meest recente is de LOEY Talent Award.

Graciëlla en Chantal, beiden met een achtergrond in economotrie/data, vertellen in de podcast over hun aanpak, de groeikansen van hun bedrijf en het plan om in eerste instantie naar België en Frankrijk uit te breiden.

Lees ook: Fleur en Charlotte Melkert (Equalture): 'Als startup zoeken wij juist senior personeel'

LOEY Talent Award

De Stichting LOEY nomineerde de negen meest talentvolle vrouwelijke online ondernemers van Nederland in 2019 (in alfabetische volgorde): Wendy Bogers (Ligo), Loes Daniels (FlightGiftCard), Judith Eyck (Vakanties.nl), Els van der Helm (Shleep), Kristel Kuit (Headroom), Charlotte Melkert (Equalture), Thalita van Ogtrop (The Next Closet), Suzanne van Straaten (Sprinklr.co) én Graciëlla van Vliet (Closure).

Zij gaan met het LOEY Expertpanel in gesprek over hun ondernemerschap waarna duidelijk wordt welke drie ondernemers doorgaan naar de finale van de LOEY Talent Award op dinsdag 10 september.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details
Aandachtstrekkers

Nieuwsbrief net zo spannend als een Netflix-trailer? Zo pak je dat aan

Nieuwsbrieven saai, vervelend en onaantrekkelijk? Onzin. Een digitale nieuwsupdate hoeft alles behalve een spam-waardig moetje te zijn waar je als ondernemer niet onderuit komt. Au contraire: jouw nieuwsbrief kan net zo'n must see-item zijn als een trailer voor de nieuwste Netflix-hit. Hoe? Aandachtstrekkers Michel Ariëns en Patrick Wessels scheppen licht in de duisternis.

Details