Podcast

Opzegservice Closure lonkt naar het buitenland

Het is een succesverhaal, het bedrijf Closure van de jonge ondernemers Graciëlla van Vliet (25) en Chantal van der Velde (29). Hun online platform voor nabestaanden en bedrijven om abonnementen en accounts na een overlijden af te sluiten groeit sterk, zowel in aantallen, omzet als personeel. En al na anderhalf jaar durven ze te kijken naar uitbreiding in het buitenland, vertellen ze in de podcast.

Closure vd Velde van Vliet

Presentatrice: Anna Neeltje de Boer 16 juli 2019

In de wekelijkse podcast van De Ondernemer zijn Graciëlla van Vliet (25) en Chantal van der Velde (29) de studiogasten. In 2017 begonnen ze Closure, een online platform dat het eenvoudig mogelijk maakt na een overlijden alle abonnementen, contracten en (social media) accounts van dierbaren af te sluiten. In korte tijd is Closure behoorlijk gegroeid, zijn de services uitgebreid en is er een brede samenwerking met de uitvaartbranche. En niet in de laatste plaats: Closure haalde al vroeg een investering van 300.000 euro op bij een drietal informele investeerders (Janneke Niessen, Kees Jan Rietveld en Lex Geerdes).

De aanpak en het succes van het Rotterdamse Closure 'wordt gezien'. Het bedrijf van Graciëlla en Chantal won en/of is genomineerd voor diverse awards, wat overigens ook geldt voor de ondernemers zelf. De meest recente is de LOEY Talent Award.

Graciëlla en Chantal, beiden met een achtergrond in economotrie/data, vertellen in de podcast over hun aanpak, de groeikansen van hun bedrijf en het plan om in eerste instantie naar België en Frankrijk uit te breiden.

Lees ook: Fleur en Charlotte Melkert (Equalture): 'Als startup zoeken wij juist senior personeel'

LOEY Talent Award

De Stichting LOEY nomineerde de negen meest talentvolle vrouwelijke online ondernemers van Nederland in 2019 (in alfabetische volgorde): Wendy Bogers (Ligo), Loes Daniels (FlightGiftCard), Judith Eyck (Vakanties.nl), Els van der Helm (Shleep), Kristel Kuit (Headroom), Charlotte Melkert (Equalture), Thalita van Ogtrop (The Next Closet), Suzanne van Straaten (Sprinklr.co) én Graciëlla van Vliet (Closure).

Zij gaan met het LOEY Expertpanel in gesprek over hun ondernemerschap waarna duidelijk wordt welke drie ondernemers doorgaan naar de finale van de LOEY Talent Award op dinsdag 10 september.

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details