Aangeboden door PSV

Branded Content Innovatie

Simac ICT-partner van PSV: ‘Technologie is onmisbaar om topprestaties te leveren’

Echte liefde houdt stand wanneer die van twee kanten komt. In dit geval clubliefde. ICT-specialist Simac staat sinds jaar en dag achter PSV en is dan ook een ‘speler’ van PSV Business. De club heeft deze liefde op zijn beurt beantwoord door een intense samenwerking met het bedrijf aan te gaan.

Robbert Daalder 9 september 2021

PSV Thijs Simac portret web

Thijs van Schagen, New Business Manager van Simac: ,,Technologie moet altijd perfect zijn.” Foto: Photo Prestige

Als kleine jongen met zijn vriendjes naar het Philips Stadion om daar PSV-held Romário te zien voetballen. Het is een zoete herinnering in het geheugen van Thijs van Schagen. Hij is niet alleen al zijn leven lang supporter van de Eindhovenaren, maar sinds kort ook echt aan ‘zijn’ club verbonden namens Simac. Noem het een win-win-winsituatie, aangezien niet alleen hij daar bijzonder trots op is, maar ook het Veldhovense familiebedrijf én PSV erop vooruitgaan.

Lees ook: PSV gaat trainen met de VR-technologie van Beyond Sports

,,Het moment waarop de contracten werden ondertekend, zal ik niet snel vergeten”, begint Van Schagen zijn verhaal als New Business Manager van Simac. ,,Wij zijn een echt familiebedrijf dat vijftig jaar geleden is opgericht door mijn opa. Als ik ons logo nu dan naast dat van PSV zie staan in het Philips Stadion, dan doet dat wel iets met me. En dat het ook nog eens onze naamsbekendheid vergroot, maakt het extra mooi.”

PSV Business Club als waardevol orgaan

Het betreft een samenwerking die volgens de hoofdrolspelers op een heel natuurlijke manier is ontstaan. In de eerste plaats door als bedrijf lid te worden van de PSV Business Club. ,,Een fijne plek om andere ondernemers te leren kennen”, garandeert Van Schagen. ,,In eerste instantie praat je over voetbal en PSV wanneer je elkaar voor het eerst ontmoet. Dat breekt meteen het ijs. Deze Business Club is totaal niet formeel of stijf en het gaat veel verder dan slechts het uitwisselen van visitekaartjes. De setting in het stadion is geweldig en de evenementen die buiten de wedstrijden om worden georganiseerd, zijn minstens zo leuk. En vaak sportgerelateerd. Stop je hier als bedrijf de juiste energie in, dan levert dat je zeker nieuwe relaties op die zich vanzelf vertalen naar business.”

“Werken voor PSV spreekt nu eenmaal nét iets meer tot de verbeelding”

Thijs van Schagen, New Business Manager van Simac

Business die in het geval van Simac uit de hoek van PSV zelf kwam. ,,Na al die jaren kennen wij de club en hebben we ook de mensen leren kennen die de club zo mooi maken. Er is een vertrouwensband ontstaan die ertoe heeft geleid dat we met elkaar zijn gaan praten toen het contract met de vorige ICT-partner afliep.”

Samenwerking belangrijk voor Brainportregio

De samenwerking die uit deze gesprekken is voortgekomen, is goed voor beide partijen, maar zeker ook voor de Brainportregio waaruit Simac afkomstig is. Van Schagen geeft aan dat er in deze regio een saamhorigheid heerst die ervoor zorgt dat bedrijven er energie en geld in steken. PSV is volgens hem de grote verbinder die Brainport op de internationale kaart zet. Mede daardoor ontstaat er een gezond economisch klimaat dat door middel van sponsoring in stand kan worden gehouden.

‘Technologie ondersteunt sportieve prestaties’

Zoals commercieel directeur Frans Janssen van PSV na het sluiten van de sponsordeal met Simac al aangaf, is technologie onmisbaar om topprestaties te leveren. ,,Dat geldt in sportief aspect, maar zeker ook op de reguliere werkvloer.” Op deze werkvloer heeft Simac inmiddels zijn entree gemaakt. Van Schagen: ,,De belangrijkste slag die we tot nu toe hebben gemaakt, is de migratie van de complete ICT-infrastructuur. Je kunt je voorstellen hoe belangrijk deze omgeving is. Een spannend project, maar wel naar volle tevredenheid verlopen.”

“Als ik ons logo nu naast dat van PSV zie staan in het Philips Stadion, dan doet dat wel iets met me”

Thijs van Schagen, New Business Manager van Simac

Het zorgt ervoor dat Simac PSV nu verder kan helpen met het verwerken van de stortvloed aan data die tegenwoordig met topsport gepaard gaat. ,,De technologie moet perfect zijn om op sportief gebied alle data te kunnen benutten die spelers tijdens trainingen en wedstrijden aanleveren. En denk ook eens aan alle videoanalyses die van spelers worden gemaakt. Voor de duidelijkheid: wij registreren de metingen dus niet, maar zorgen ervoor dat de specialisten binnen de club ermee aan de slag kunnen. Dan heb je het niet over bestanden van een paar MB’s, maar over gigabytes. Hoe verwerk je dat zodanig dat het eenvoudig gebruikt kan worden? En minstens zo belangrijk: hoe sla je het veilig op?”

Hetzelfde geldt voor alle gegevens die supporters bij de club achterlaten wanneer zij kaartjes kopen of het nieuwe uitshirt van PSV bestellen. Die data moet op de juiste manier worden geïnterpreteerd om verbeterde acties te kunnen voeren. Ook dit vraagt om een snelle en flexibele infrastructuur.

Simac richtte speciaal PSV-team op

Het is zomaar een greep uit de onderdelen waar Simac zich de komende vijf jaar mee zal bezighouden en waar het bedrijf zelfs een speciaal PSV-team voor heeft opgericht. ,,Zoals gezegd draagt iedereen binnen ons bedrijf PSV een warm hart toe”, besluit Van Schagen. ,,Hoe leuk is het dan dat sommige medewerkers echt voor hun club aan de slag gaan zodra er zich technische vraagstukken aandienen? Eerlijk is eerlijk, dat soort klussen spreken nu eenmaal nét iets meer tot de verbeelding.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met PSV. Meer info: psv.nl/business

Thijs van Schagen houdt een balletje hoog in het kantoor van Simac. Foto: Photo Prestige