Nieuws Innovatie

SHAKE: brug tussen bedrijven en jong talent

Hebben bedrijven een jonge en frisse blik op de strategie nodig dan kunnen ze voortaan aankloppen bij SHAKE, onderdeel van Stichting SpinAwards. Het programma koppelt jong talent op hoog strategisch niveau aan innovatieprojecten binnen organisaties.

De Ondernemer 12 januari 2017

Generatieyrecruitmentvredepeace1065

“Organisaties zitten momenteel midden in een digitale transformatie. Jonge talenten kunnen een grote bijdrage leveren door mee te denken over belangrijke vraagstukken en door organisaties te helpen met de veranderende mentaliteit die nodig is om de komende jaren succesvol te zijn. We shaken de boel letterlijk door elkaar: deelnemende organisaties gaan in de leer bij jonge talenten", zegt Stephan Fellinger, bestuursvoorzitter van Stichting SpinAwards en een van de aanjagers van dit nieuwe initiatief.

Kickstart

In de eerste editie van SHAKE worden net afgestudeerden en laatstejaars studenten in de gelegenheid gesteld om samen te werken aan innovatieprojecten bij RTL en DELA. Het gaat hier om vraagstukken die voor de toekomst van deze organisaties van wezenlijk belang zijn. De jonge talenten werken samen in multidisciplinaire teams van vijf personen en worden bijgestaan door topspelers uit hun vakgebied om zo een kickstart te geven aan hun carrière.

Edward van Wingerden, Manager Innovatie bij DELA: “Binnen ons innovatieteam kunnen we leren van jonge mensen met een frisse blik. Samen komen we tot echte oplossingen voor serieuze problemen. Wij kunnen ze leren hun kwaliteiten op professioneel vlak in te zetten en klaar te maken voor hun toekomst.”

%VIDEOWIDGET%