Nieuws Technologie

Waar een crisis al niet toe kan leiden: ondernemer komt met quizapplicatie Samenquizzen.nl

Nu het aantal coronabesmettingen hard oploopt, gaan een hoop mensen (al dan niet noodgedwongen) de deur niet uit. Toen dit tijdens de eerste besmettingsgolf het geval was en avondjes uit er niet mee bij waren, schakelden we massaal over op het spelen van online quizjes met vrienden. Stefan Dijkstra (26) was er daar één van, al stoorde zich hij aan een aantal obstakels die de betreffende applicaties met zich meebrachten. Het was de aanzet tot de ontwikkeling van Samenquizzen.nl.

Van onze redactie 18 oktober 2020

Stefan dijkstra ondernemer handzame quizapplicatie

,,Hé Stefan, bedenk jij eens een goede quiz-app zodat we tegen elkaar kunnen spelen,'' zeiden de vrienden van Dijkstra toen iedereen tijdens de eerste besmettingsgolf thuis kwam te zitten. Niet voor niets vroegen ze juist hem, aangezien de Almeloër eigenaar is van softwarebedrijf Tajriba. Hij ging er eens goed voor zitten om vervolgens met de applicatie Samenquizzen.nl te komen. ,,We voeren regelmatig pilots uit op basis van ideeën die ontstaan in de praktijk", omschrijft Dijkstra de situatie. ,,Gelet op het succes van Samenquizzen.nl tot nu toe, verwachten we dat dit een blijvertje is.”

Eerste applicatie waarmee 30 mensen tegelijk één quiz kunnen spelen

,,Het is ook deels ontstaan uit een soort ergernis over de bestaande quizapplicaties. De meeste app’s laten de gebruiker, na het downloaden ervan, meerdere stappen doorlopen voordat hij of zij ermee aan de slag kan. Bijkomend nadeel is dat je alléén via de app speelt. Samenquizzen.nl is de eerste applicatie waarmee tot 30 mensen tegelijk kunnen deelnemen aan één quiz.”

Lees ook: Horeca anno nu: dit is de oplossing van Jonnie en Thérèse Boer (De Librije)

Zo werkt Samenquizzen.nl

Binnen een vriendengroep koop je als ‘quizmaster’ één kaartje voor Samenquizzen. Kies een thema, deel de quiz-link met de andere spelers en klaar ben je. Niemand anders hoeft zich aan te melden en/of persoonsgegevens in te voeren. De quiz kan altijd en overal gespeeld worden, of het nu op de tablet, smartphone of laptop is.

De applicatie heeft eveneens de optie om tussenstanden te ontvangen. En wie elkaar graag wil zien tijdens het quizzen, kan de app aan Teams, Skype, Facetime of Zoom koppelen. De thema’s binnen de app variëren van algemeen tot pubquiz met muziek gerelateerde vragen die eigen muziekcovers bevatten.

,,We zijn bezig om alle suggesties en vragen die deelnemers ons mailen, te verwerken,'' vertelt Dijkstra over de verdere ontwikkeling van de app. ,,Ook denken we erover om een moeilijkheidsgraad toe voegen. Hoe meer deelnemers gebruik maken van de quiz-app, hoe beter deze online dienst gaat worden. Uiteindelijk gaan we ervoor om iedereen een leuke avond te bezorgen. Of het nou je collega’s, vrienden of gezinsleden zijn. Even wat anders dan series kijken op de bank.”

Dijkstra al vanaf zijn 16e onderweg met Tajriba

De 26-jarige Dijkstra is inmiddels al 10 jaar onderweg met Tajriba, waar hij binnen een compact team parttime begon. De Almelose softwareontwikkelaar had als streven om de interactie tussen mensen en digitale oplossingen te verbeteren. En dat lukt goed. ,, Ondernemers weten ons bedrijf Tajriba steeds beter te vinden voor het ontwikkelen van applicaties, webshops en software op maat. Inmiddels bestaat ons team uit vier creatieve en oplossingsgerichte ontwikkelaars.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.