Aangeboden door Flatline Agency

Branded Content Technologie

Dit is waarom deze 5 nieuwste development trends het verschil voor je bedrijf gaan maken

Als (online) ondernemer word je ongetwijfeld vaak door je technische partner benaderd met tips omtrent interessante punten over je platform. Alleen zijn daar zeer veel verschillende meningen over en is enige verdiepende kennis een vereiste. Daarom is het van belang om in ieder geval de grootste trends in ‘development land’ te kennen en bovenal te weten waarom dit zo interessant is. Dit zijn 5 ontwikkelingen over de (on)mogelijkheden op IT-vlak waarvan je als ondernemer moet weten. Speciaal voor niet IT'ers

Dylan Laseur 11 november 2020

Bureau laptops werknemers development trends

Wil je een gesprek hoe dit in jouw bedrijf geïmplementeerd kan worden of extra informatie over hoe dit werkt? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van de meest toonaangevende softwarehuizen van Europa.

1. Headless

Een gekke term, maar toch een van de grootste trends van het afgelopen jaar. Headless development wil eigenlijk zeggen dat je de voorkant van de IT (website) loskoppelt van de achterkant. Daarmee krijg je dus twee verschillende applicaties. Dat heeft als voordelen dat het zeer snel, schaalbaar, veilig en makkelijk aan te passen is. Deze ontwikkeling wordt momenteel het meest gebruikt in grootschalige (of snel groeiende) e-commerce of SAAS-projecten.

2. Progressive web app

Simpel gezegd is dit een verlengde van de bovenstaande term ‘headless development’. Wederom is de structuur hetzelfde, alleen worden hier een paar gave extraatjes aan toegevoegd. Zo wordt er een website (of web-app) gebouwd welke tegelijkertijd dient als app voor op de telefoon. Enkele voordelen zijn: offline beschikbaarheid, push notificaties, geen app store updates benodigd en direct via de browser te downloaden. Er wordt beargumenteerd dat dit bij grote bedrijven die dit al gebruiken tot wel 35 procent extra conversie kan opleveren. Dit in combinatie met de gigantische kostenbesparing maakt het een must-have voor iedere ondernemer.

3. Serverless

Deze techniek is bruikbaar voor zowel zeer grote als zeer kleine applicaties en heeft vooral betrekking op het hosting aspect. Normaal gesproken draait er 24 uur per dag en 7 dagen per week een server. Deze kan men zelf automatisch laten ‘bijschalen’ als het ineens heel druk wordt. Maar de server blijft dus altijd online.

Door bepaalde aanpassingen te maken - wat men ‘serverless’ noemt - gebruikt de site en/of applicatie alleen de rekenkracht van de server wanneer dit nodig is. Stel een gebruiker komt op de site en wilt een product bekijken, dan wordt alleen dit aangeroepen en in rekening gebracht. Niet alleen is het stukken goedkoper, ook is het veel sneller en schaalbaarder.

4. Artificial Intelligence (AI)

Een inmiddels 'beruchte' trend, aangezien hier veel commentaar op is gekomen door de Trump-verkiezing. AI development is eigenlijk gebaseerd op het schrijven van meerdere zelflerende algoritmes, of de mogelijkheid gedrag te voorspellen. Tegenwoordig wordt dit in vrijwel elk platform gebruikt om conversie en gebruiksgemak te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan je webshop die zelf kan voorspellen welke producten goed bij elkaar verkocht worden. Of Google, dat jouw zoektermen al voorspelt terwijl je nog aan het typen bent.

5. Cross-platform

Deze techniek heeft vaak betrekking op app en software development. Voorheen werden er altijd twee, drie of zelfs vier applicaties gebouwd om in alle app stores en desktops live te gaan (Android, IOS, Windows OS, MacOS). Tegenwoordig kan dit met een applicatie en slechts milde veranderingen. Dit drukt de ontwikkelingskosten van apps (of native applicaties) met bijna de helft. Tevens scheelt dit natuurlijk ook in onderhoud en daarmee hoofdpijn.

Wil je een gesprek hoe dit in jouw bedrijf geïmplementeerd kan worden of extra informatie over hoe dit werkt? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van de meest toonaangevende softwarehuizen van Europa.