Nieuws Technologie

Financiering YES!Delft-startup Sensible voor de ontwikkeling van een diabetes-glucosesensor

Sensible Healthcare Systems, een startup die dat het continue biosensorplatform van de toekomst ontwikkelt, heeft een pre-seed ronde gefinancierd door een groep bedreven investeerders, waaronder Glass Frog Ventures en het Graduate Entrepreneur Fonds, afgesloten.

Van onze redactie 23 mei 2023

Sensor Worn Side

De missie van Sensible is om zeer schaalbare en kosteneffectieve biosensoren te ontwikkelen. Foto: Sensible

Onder de investeerders is Mart Snoek, die ook het managementteam zal versterken als expert op het gebied van diabeteszorg. De financiering zal worden ingezet om het minimaal invasieve continue biosensing-platform van Sensible verder te ontwikkelen en op de markt te brengen, in eerste instantie gericht op de diabeteszorgmarkt met een Continuous Glucose Monitoring (CGM)-sensor.

Het verbeteringspotentieel op deze markt is het grootst, aangezien zowel de huidige gevestigde als toekomstige CGM-sensoren volgens de startup fundamentele beperkingen hebben die voorkomen dat gebruikers ze naar hun ware potentieel kunnen benutten.

''De potentiële impact van hun ontwerp met één micronaald en open data-architectuur is aanzienlijk en we kijken uit naar de resultaten van de aanstaande klinische onderzoeken''

Anne van Laarhoven, Graduate Entrepreneur Fund

Sensoren Sensible zijn gebaseerd op een ontwerp met een enkele micronaald

De missie van Sensible is om zeer schaalbare en kosteneffectieve biosensoren te ontwikkelen met behoud van top-of-market-nauwkeurigheid en het toevoegen van nieuwe functies met dringende marktbehoeften. De sensoren van Sensible zijn gebaseerd op een ontwerp met een enkele micronaald (40 maal kleiner dan de in het lichaam aangebrachte onderdelen van de huidige sensoren op de markt) en werken met een open data-architectuur zodat gebruikers de sensor kunnen combineren met welke behandelingsoplossing ze ook willen gebruiken. Sensible valideert momenteel haar glucosesensor bij mensen en heeft later dit jaar een middelgrote klinische studie gepland waarin mensen met diabetes de sensor kunnen testen.

,,We konden het niet beter treffen dan de expertise en betrokkenheid die deze groep investeerders nu al heeft getoond, en we kijken ernaar uit om met hen samen te werken om ons streven te bespoedigen om waardevol continu inzicht in de eigen biologie toegankelijk te maken voor iedereen over de hele wereld!“, aldus Federico, Mart en Tim namens het Sensible-team.

De sensoren van Sensible zijn gebaseerd op een ontwerp met een enkele micronaald.

Gepatenteerde technologie om een breder gebruik van CGM-sensoren mogelijk te maken

,,We zijn onder de indruk van Sensible Healthcare’s innovatieve benadering van biosensing en het potentieel om een echte impact te hebben op het leven van patiënten, en wat Tim en zijn team tot nu toe hebben bereikt. De gepatenteerde technologie is veelbelovend om een breder gebruik van CGM-sensoren mogelijk te maken en het leven van mensen met diabetes verder te verbeteren”, zegt Ronald Loggers namens de Glass Frog Ventures-groep.

Anne van Laarhoven (Graduate Entrepreneur Fund): ,,We zijn verheugd om deel uit te maken van de pre-seed financieringsronde van Sensible Healthcare Systems en hun missie te ondersteunen om een revolutie teweeg te brengen in de diabeteszorg met hun innovatieve biosensing-platform. De potentiële impact van hun ontwerp met één micronaald en open data-architectuur is aanzienlijk en we kijken uit naar de resultaten van hun aanstaande klinische onderzoeken.”

Lees ook: Eindhovens investeringsfonds Krieckaert zet in op hightech startups met slimme handschoen als eerste project

Onderzoekers, technische experts en ervaren ondernemers achter Sensible

Sensible Healthcare Systems is in 2019 opgericht door een ervaren team waaronder onderzoekers, technische experts en ondernemers uit de Zwitserse horloge-industrie. Sensible is ontstaan uit de visie dat de momenteel opkomende sensoren voor continue glucosemonitoring verschillende fundamentele problemen hebben die ze ongeschikt maken voor toepassingen op populatieschaal, hoewel dat juist is waar het ware potentieel van deze sensoren ligt.

Lees ook: Virtual Reality-bedrijf SenseGlove wint 17e KVK Innovatie Top 100

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws