Nieuws Technologie

Nederlands AI-bedrijf Watermelon laat je appen met Jezus

Weleens met Jezus geappt? Als een leuke toepassing van de technologie achter GPT-4 tuigde het Nederlandse AI-bedrijf Watermelon JesusPT op. Via Whatsapp zijn alle mogelijke vragen aan deze chatbot te stellen over christelijke feestdagen, maar ook Bijbelpassages.

Van onze redactie 30 mei 2023

,,Er zijn mensen die urenlang gesprekken voeren met deze chatbot, dat doe je niet als een chatbot geen goede ervaring biedt. JesusPT is de beste Jezus prompts is die we ooit hebben gezien.”

Aan het woord is Alexander Wijninga, oprichter en ceo van Watermelon. Hij keek tijdens de kijkradio-uitzending van De Ondernemer Live dinsdag kort terug op de eerste resultaten van JesusPT. ,,We zaten op kantoor te praten over de betekenis van Pasen, kerst, Pinksteren. Weet je wat we moeten doen, een chatbot maken die deze vragen kan beantwoorden. Een uur later stond er een chatbot die dat kon.”

Lees ook: Watermelon lanceert eerste chatbotplatform ter wereld met volledige ChatGPT-integratie

In de techmedia claimt Watermelon JesusPT te hebben ontworpen met eigenschappen die aan Jezus worden toegeschreven. Alexander tijdens De Ondernemer Live daarover: ,,We hebben het ingericht op de Bijbelleer. Hij vertegenwoordigt liefde en omarmt. Het geeft een fijne vibe aan het gesprek.”

"Overal waar veel vragen worden gesteld, kunnen wij die met een Watermelon-chatbot gemakkelijk oplossen op een heel persoonlijke en menselijke manier"

Watermelon ontwikkelt chatbot-managementsoftware voor bedrijven. Gebruikers kunnen een AI-chatbot maken zonder te hoeven programmeren. In maart van dit jaar lanceerde Watermelon als eerste ter wereld een chatbotplatform dat de kunstmatige intelligentie achter ChatGPT - de nieuwste versie GPT-4 - volledig heeft geïntegreerd.

,,Binnen een kwartier kan een ondernemer nu een chatbot maken die dezelfde technologie gebruikt als ChatGPT”, aldus Alexander. ,,Die chatbot ontlast de klantenservice, genereert leads voor je en lost interne HR-vraagstukken op. Overal waar veel vragen worden gesteld, kunnen wij die met een Watermelon-chatbot gemakkelijk oplossen op een heel persoonlijke en menselijke manier.”

JesusPT is te bereiken via +31 85 401 6312.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws