Nieuws Technologie

Studenten naar finale met ijsje voor ziekenhuispatiënten

Drie 18-jarige ondernemende studenten uit Amersfoort zijn in de race voor de titel Student Company van het jaar. Het drietal vermarkt met hun studentenbedrijf een welzijnsbevorderend ijsje voor ziekenhuispatiënten.

Vincent Krijtenburg | DeOndernemer.nl 7 juni 2017

Frodioteam

De mini-ijslolly met de naam Frodio is ontwikkeld in het Gelderse Vallei Ziekenhuis voor patiënten met een vochtbeperking. “Door deze vochtbeperking mogen de meeste patiënten maximaal 1000 ml vocht per dag binnen krijgen. Regelmatig geven patiënten aan dat dit moeilijk vol te houden is omdat ze continue dorst hebben. Patiënten krijgen een ijslolly om het dorstgevoel te verminderen. De ijslolly heeft een klein volume van 10cc en heeft bijna geen invloed op de vochtinname”, leggen de initiatiefnemers uit.

Studenten

De drie leerlingen van het Hoornbeeck College in Amersfoort – Anthony de Groot, Cornelis de Fluiter en Eimert Kerst- zien toekomst in het product en vermarkten dit nu op bedrijfsmatige wijze. Ze vervullen respectievelijk de rol van directeur, verkoopmanager en financieel manager.

Finale

Na een regionale voorselectie en een halve finale is het studentenbedrijf door naar de finale op 12 juni 2017. Naast Frodio zijn er nog vier MBO studentenbedrijven in de race voor de titel Student company van het jaar: Bierbroekie (Lentiz MBO Greenport), Food Huggers (Gilde Opleidingen – Weert), Frunkel (Hoornbeeck College Apeldoorn) en Inizio (Hoornbeeck College Amersfoort).In de categorie HBO zijn er ook vijf finalisten: Canaby (HAN), Clean Watches (Fontys Hogeschool Eindhoven), Easy world (De Haagse Hogeschool), KUMA Engineering (Hogeschool Windesheim) en TWIEB (HZ University). Publiek kan alvast stemmen op de site JongOndernemen.nl.

Productontwikkeling

De ijslolly is momenteel al verkrijgbaar in drie smaken. De plannen van de studenten gaan nog veel verder. “In de toekomst willen we alle zorginstellingen in Nederland kunnen voorzien van de Frodio. Tevens willen wij de Frodio ook aan de patiënten thuis aanbieden, omdat de mensen met een vochtprobleem niet alleen in het ziekenhuis verblijven, maar ook thuis. Als het product voor iedereen binnen Nederland in beschikbaar is willen we ook buiten Nederland de Frodio presenteren. Ten slotte willen wij de Frodio verder door ontwikkelen door er bijvoorbeeld medicijnen in te verwerken”, zegt Cornelis de Fluiter.

We willen bijvoorbeeld medicijnen in de Frodio verwerken

Cornelis de Fluiter