Nieuws Innovatie

'The Garden': veilig online data delen op High Tech Systems Park in Hengelo

De vijftien partijen die samenwerken in 'The Garden' op het High Tech Systems Park in Hengelo kunnen aan de slag. Het fieldlab waarin zij bezig gaan met projecten die het online delen van data veiliger moeten maken is woensdagmiddag officieel geopend door gedeputeerde Eddy van Hijum, Lukas Roffel, CTO Thales Nederland, Egbert Jan Sol van programmabureau Smart Industry en Smartsigns' Maria Lijding.

Van onze redactie 7 april 2016

Technologiethinkstock

"We zien in toenemende mate dat toeleveranciers in een productieketen, van begin tot eind, online met elkaar verbonden zijn". aldus Roffel. "Het delen van informatie op deze schaal brengt veel nieuwe uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van beheer en (cyber)security met zich mee. The Garden levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse Smart Industry."

Twee projectenIn het fieldlab zijn twee projecten gestart die het veilig online delen van data in de keten mogelijk maken. De Secure Data Sharing Innovation is een toolkit waarmee de eigenaar de controle houdt over data en oneigenlijk gebruik levenslang wordt tegengegaan.

Het project Extended Product Life Cycle Management is gericht op het veilig en effectief uitwisselen van data tussen toeleveranciers in de productie van complexe producten.

Foto: Thinkstock