Nieuws Jonge Ondernemers

David (18) runt eigen schoonmaakbedrijf: 'Als kind maakte ik mijn Lego-autootjes stofvrij'

De 18-jarige David Gillot uit Amersfoort houdt van netjes, opgeruimd en schoon. Dat hij nu zijn eigen schoonmaakbedrijf is begonnen, is daarom geen verrassing. ,,Het zou heel tof zijn als ik hier een heel groot schoonmaakbedrijf van kan maken."

Lisa Vogel 10 augustus 2023

David 18 lego stofvrij maken

David Gillot. Beeld: Lisa Vogel/AD

Ben je altijd zo netjes geweest?

David vertelt aan het AD: ,,Dat zit wel een beetje in de familie, ja. Als kind maakte ik mijn legoautootjes al stofvrij. Bij ons thuis is het altijd netjes en schoon. Ik houd daar zelf ook erg van en vind het niet erg om mee te helpen in het huishouden. Tegelijkertijd houd ik ook van lekker bezig zijn en buiten zijn. Ik zit nooit de hele dag binnen. Samen met een vriend ben ik een tijdje terug begonnen met tuinonderhoud. Denk aan het reinigen van tegels en klein snoeiwerk.”

"Ik zou prima voor een baas kunnen werken, maar ik vind de vrijheid van ondernemen beter bij mij passen. Ik kan lekker mijn eigen tijden indelen"

David Gillot

En nu ben je écht voor jezelf begonnen?

,,Klopt. Ik ben iemand die graag zelf de regie heeft. Ik zou prima voor een baas kunnen werken, maar ik vind de vrijheid van ondernemen beter bij mij passen. Ik kan lekker mijn eigen tijden indelen. Sinds kort ben ik echt voor mezelf begonnen en is DavidsReinigingsService, oftewel DRS, een feit. Je kunt bij mij aankloppen voor het reinigen van meubels, zoals banken en tapijten, maar ook het reinigen van autobekleding. Er is veel mogelijk.”

Wat is je droom?

,,Ik ben over twee jaar klaar met de opleiding ondernemer retail en hoop dan fulltime voor mezelf te kunnen werken. Het zou heel tof zijn als ik hier een heel groot schoonmaakbedrijf van kan maken. Mijn doel is straks in ieder geval een webshop te hebben, zodat ik naast mijn diensten ook reinigingsproducten kan aanbieden. En ik heb nog wel de droom om werken te combineren met reizen.”

Lees ook: Meike (21) van 1.85 meter kon nooit kleren vinden: nu verkoopt ze die zelf

Is reizen belangrijk voor je?

,,Zeker. Ik hou ervan om nieuwe plekken en culturen te ontdekken. Ik heb een hechte vriendengroep waar ik regelmatig mee op vakantie ga. We zijn net in Kroatië geweest. Dat soort reizen zou ik nog veel meer willen maken. In de toekomst zou ik een vakantiehuis willen kopen in Spanje. Op dit moment woon ik nog thuis bij mijn ouders. Daar heb ik het nog goed naar mijn zin. Ik wil nu vooral veel werken en sparen. Ik hoop dat ik later gewoon een goed en gelukkig leven heb.”

Lees ook: Zussen Nina (24) en Amy (18) zijn hun eigen kapperszaak begonnen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws