Financiën

Dit kaasfonduerestaurant wil ‘bourgondische hoofdstad van Nederland’ veroveren

Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie
Gijs (links) en Rens van Smelt! Gijs (links) en Rens van Smelt
Gijs (links) en Rens van Smelt

Gijs Remijnse opent samen met studievriend en compagnon Rens Wattimena het kaasfonduerestaurant in Den Bosch. Smelt heeft al twee succesvolle vestigingen in Amsterdam. Daar is het ontstaan als samenwerking tussen café De Doffer en kaasspeciaalzaak De Kaaskamer. „Hierdoor hebben we super korte lijnen met de beste producenten en de mooiste producten”, vertelt Gijs in De Ondernemer Live. „Wij waren erbij toen Smelt Amsterdam veroverde. Ook wij willen mensen gaan verwennen met onze fondues. Maar Amsterdam is niet onze stad. Wij zijn beide heren van onder de rivieren en ons hart ligt in Den Bosch.”

De Pitch

Wil jij groeien? Dan gaan we dat regelen. Dat doen we met de kijkradiorubriek De Pitch. Elke week kan een ondernemer tijdens de uitzending van De Ondernemer Live zijn of haar plan pitchen aan toekomstige investeerders. Er is één regel: je hebt één minuut. Meer weten of je opgeven? Hier lees je meer.

Lees verder onder de advertentie

Fromagier haalt de beste kazen

De Kaaskamer importeert voor meer dan vijftig zaken kaas. „De eigenaar Joost is fromagier en gaat elk jaar naar Frankrijk en Zwitserland en heeft echt de beste kazen. De afgelopen jaren zijn de recepten gefinetuned. Er zijn vijf verschillende fondues: eentje met Nederlandse kazen, een Italiaanse, een Franse, een Zwitserse en een truffel- of bierfondue. Het zijn de beste kazen met de eerlijkste producten en dat proef je.”

Smelt Smelt
Smelt

Lees ook: De groene missie van Zustaina: 1 miljoen duurzame cadeauboxen in 2030

Lees verder onder de advertentie

Het fondueseizoen is in de herfst, de winter en in het begin van het voorjaar. Van september tot en met maart. „In de overige maanden is het wat rustiger, maar zijn we bezig met leuke ideetjes om ook die tijd door te komen”, zegt Gijs. In dat piekseizoen zijn de zaken in Amsterdam ook al ramvol gereserveerd. Mede door het toerisme. Dat is in Den Bosch natuurlijk iets anders.

Ervaring in de bourgondische hoofdstad

Gijs en Rens hebben een pand in het hartje van Den Bosch, in de terrasstraat De Korte Putstraat. „Dé horecastad van het land, de bourgondische hoofdstad van Nederland”, zoals Gijs het zegt. „Als er daar ook maar één zonnestraaltje is, duiken mensen het terras op.” Gijs heeft in het centrum gewoond en er in de horeca gewerkt. „Ik ken de klappen van de zweep en er is eigenlijk niks vergelijkbaars. We denken dat Den Bosch klaar is voor een nieuw concept.”

Wil je meer weten over het concept van Gijs? Bekijk dan het fragment bij De Ondernemer Live. De crowdfundingspagina van Smelt vind je hier.

Lees verder onder de advertentie