Vanuit deze overtuiging is Bart Koomen LifeSocks gestart. Met dit sokkenmerk wil hij zich samen met de consument op een laagdrempelige manier inzetten voor de maatschappij. De startup werkt samen met verschillende initiatieven die ieder op hun eigen manier goed zeggen te doen voor de wereld. Dit kan een goed doel, social enterprise of ander maatschappelijk initiatief zijn. Klein of groot, voor mens en dier, met zowel een lokale als nationale focus.
Ieder paar LifeSocks heeft volgens Bart een uniek ontwerp dat verwijst naar een initiatief. Van ieder paar verkochte sokken gaat 10 procent van het aankoopbedrag naar het doel dat verbonden is aan de sokken. ,,Kies je voor LifeSocks, dan steun je het initiatief dus met een donatie en werk je tegelijkertijd mee aan het vergroten van hun zichtbaarheid door de vrolijke, kleurrijke sokken te dragen.’'
LifeSocks heeft voor de eerste collectie de handen ineen geslagen met zes initiatieven
Bart Koomen
Idee voor LifeSocks deels voortgekomen uit persoonlijke ervaring
Het idee voor LifeSocks is ook deels voortgekomen uit Bart zijn persoonlijke ervaring. Hij is zijn vader verloren aan een oogmelanoom en in die tijd is het gezin goed bijgestaan door Stichting Melanoom. Voor hen wilde hij graag iets terugdoen en dat wordt nu realiteit.
LifeSocks heeft voor de eerste collectie de handen ineen geslagen met zes initiatieven. Stichting Melanoom (zet zich in voor mensen met een (oog)melanoom en hun omgeving); Sportspullenbank Nederland (geeft sportkleding- en materialen een tweede leven); De Nierstichting (strijdt voor gezonde nieren voor iedereen); Fawaka Ondernemersschool (biedt educatieve activiteiten aan kinderen over duurzaam ondernemen); DierenPark Amersfoort Wildlife Fund (zet zich in voor de bescherming van bedreigde diersoorten); KNGF Geleidehonden (helpt mensen met professioneel getrainde hulphonden). In totaal zijn er elf LifeSocks uitgebracht.
Lees ook: Vier twintigers gaan voor Plan B met hun sneakersokken