Nieuws Marketing

Actie om huilende oliebollenbakker uit De Pijp te steunen

Dat de oliebollen van Venekamp in De Pijp zijn beoordeeld als de slechtste van Amsterdam, liet Alfred Kroeze van die bakkerij niet onberoerd. Er is nu een actie opgezet om hem te steunen, schrijft Het Parool.

Van onze redactie 29 december 2016

Oliebollen 20

Bij de Oliebollentest van het AD kwam Amsterdam er niet goed vanaf. Pas op de 72e plaats staat de eerste bakker uit de hoofdstad. Omdat Venekamp met een 4,5 en de term 'gebakken lucht' het slechtst scoort, ging AT5 langs bij de bakkerij. Het filmpje waarin bakker Alfred Kroeze moet huilen vanwege de slechte recensie ('Ik maak al 45 jaar oliebollen en nu kan ik het niet meer? Sorry dat ik moet huilen') werd online massaal gedeeld.

Aanprijzen

Het heeft ervoor gezorgd dat er via Facebook een actie in het leven is geroepen om de oliebollen van Venekamp juist aan te prijzen en te gaan halen: 'Laat zien dat het Algemeen Dagblad het bij het onjuiste eind heeft! Haal vanaf NU de lekkerste oliebollen van de Pijp bij Alfred van Bakkerij Venekamp op de Ferdinand Bol'.Diverse bekende Nederlanders, onder wie actrice Georgina Verbaan, laten weten oliebollen te gaan halen bij Venekamp.

Gerelateerde artikelenHonderden uren trainen voor de allerbeste oliebol