Nieuws Marketing

AD-friettest beoordeelde friet café Sprakel in Lonneker

Het oordeel is hard: de frieten van café Sprakel in Lonneker zijn goudbruin maar zo slap als een viagrabehoevende. Dat concludeert de jury van de AD-friettest. De jury bezocht 153 verkooppunten van friet, waaronder café Sprakel. De score: een 6,5. Daarmee eindigt het café op plek 77 in de ranglijst.

Anne Loohuis | Foto: Annina Romita 25 april 2016

Ad friettest sprakel lonneker annina romita

>>>Lees ook: AD Friettest 2016: De top 153

Je zou een dikke onvoldoende verwachten, uitgaande van het juryoordeel. Zelf maar even testen dus. Het menu wordt deze zaterdag dan ook ook rigoreus omgegooid. De pizza gaat terug de vriezer in en aan het eind van de middag zet ik koers richting Lonneker.

VoldoendeHet is rustig in de cafetaria. In de hoek zitten een paar meiden die na het sporten hun energieniveau met een frietje opkrikken. Of er veel mensen gereageerd hebben op de uitslag van de friettest? "Nee, niet echt", zegt de jongen achter te toonbank nuchter. "Ja, vanochtend belde er iemand die het wel een laag cijfer vond. Maar het is een voldoende, toch?"

Wel lekkere patatDe jongen neemt mijn bestelling op: een frietje en frikadel speciaal. Na nog geen 5 minuten staat mijn avondeten op de toonbank. Op weg naar de auto graai ik snel in het zakje, waarin de frieten recht overeind staan. De gefrituurde aardappel knarst tussen mijn tanden. Goudbruin, inderdaad. Maar slap? Ik dacht het niet. Een heerlijk patatje, voor zover ik er verstand van heb.

PromotieEigenaar Mirco Bergink neemt de uitslag dan ook met een korreltje zout. Het is een momentopname, anders kan hij de middelmatige score niet verklaren. "Tuurlijk had ik het mooier gevonden als we een 8 zouden scoren, dat is toch promotie. Maar een 6,5 is voldoende. We proberen gewoon de volgende keer beter uit de bus te komen, zo streberig ben ik dan ook wel."

Moeite waardBergink bekijkt de komst van de juryleden liever van de positieve kant. "Blijkbaar vonden ze het wel de moeite waard om vanuit Rotterdam hier helemaal naar toe te komen."