Nieuws Marketing

Welke ondernemer verkoopt de lekkerste haring?

De Hollandse Nieuwe is dit jaar vanaf 15 juni te koop. Dat is ook de dag dat het AD voor de 35ste keer op zoek gaat naar het antwoord op de vertrouwde vraag: Wie verkoopt de beste haring van Nederland? Het AD-team zal bestaan uit de keurmeesters Aad Taal en John Oosterhuis en verslaggever Paul Hovius.

Van onze redactie 20 mei 2016

AD Haringtest 2015

Zoals altijd hoort het AD graag welk verkooppunt u in de test terugziet. Dat kan uw viswinkel zijn, de kraam op de wekelijkse dagmarkt, een verkoopwagen of de plaatselijke supermarkt. Geef naam en adres en eventuele verdere relevante informatie tot door op haringtest@ad.nl. Dat kan tot en met 10 juni.

Het opgeven van een zaak betekent niet dat deze ook daadwerkelijk zal worden bezocht. Daarvoor is het aantal aanmeldingen altijd te groot. Kiezen blijft noodzakelijk. Wel gaat de jury zeker langs bij de nummers 1, 2 en 3 van 2015. Ook bedrijven die vorig jaar eindigden op de 4e t/m 15e plaats en zichzelf opgeven zijn verzekerd van een bezoek.

Streepje voorVoor de rest hebben viswinkels die zichzelf aanmelden een streepje voor. Waar mogelijk zal worden geprobeerd hen in te passen en in het onderzoek op te nemen. Bedrijven worden in principe één keer bezocht. Na het opmaken van een voorlopige ranglijst zullen daarvoor in aanmerking komende bedrijven een tweede bezoek krijgen.

Wie op 22 juli als winnaar zal worden gehuldigd, laat zich niet voorspellen. Kanshebbers lijken vooral de zaken die de laatste jaren hebben aangetoond constant op een hoog niveau te kunnen meedraaien. Schmidt (Rotterdam), Atlantic (Leiden/Rotterdam), Simonis (Scheveningen), Oosterschelde (Bergen op Zoom) en Koning (Rijswijk) zijn daarvan voorbeelden. Maar ook bedrijven als Sluizeman (Alphen aan den Rijn), Heijnen (Apeldoorn), Van der Toorn (Bodegraven) en Den Haan (Rotterdam) kunnen voor verrassingen zorgen.

De Nationale Haringtest 2016 wordt gepubliceerd op zaterdag 23 juli.

Lees ook:

Haagse vishandel winnaar haringtest AD