Nieuws Marketing

Al 70 jaar modezaak in Enschede: Tiecke en Mulder

Een advertentie uit 1955 laat weten dat je voor goede kleding bij Tiecke en Mulder moet zijn. Tot op de dag van vandaag levert de modezaak die service nog altijd in Enschede. Met dezelfde naam en op dezelfde plek. Plusfours en kamgaren zijn inmiddels echter ingeruild voor casual merken uit binnen- en buitenland en in de paskamer staat een echte Porsche-stoel.

Anja Kruise | Foto: Annina Romita 4 mei 2016

Tiecke en Mulder 70 jaar Annina Romita

'Voor een pracht sortering, kamgaren en tropical costuums en jongenscostuums met plusfours en lange pantalon', kopt de inmiddels flink verjaarde advertentie van modezaak Tiecke en Mulder. Plusfours worden er namelijk al lang niet meer verkocht. De collectie bestaat tegenwoordig vooral uit casual merken als Vanguard, Blue Industrie, Cavallaro en NZA. Maar Tiecke en Mulder zit nog wel steeds in hetzelfde pand aan de Deurningerstraat waar de zaak al sinds eind jaren veertig is gevestigd. Met dezelfde naam, ook al is de onderneming al sinds jaar en dag in handen van de familie Roetgering.

Zelfstandige herenmodezaakDit jaar wordt het 70-jarig bestaan gevierd. Daarmee is Tiecke en Mulder niet alleen een van de oudste modezaken van Enschede, maar tevens een van de laatste zelfstandige herenmodezaken in de stad. De kracht van de zaak? "We hebben nogal wat klanten die een hekel hebben aan winkelen in de stad en die hier doelgericht naar toe komen. Hier kun je slagen in het midden- en hogere segment, van gewassen jeans en een polootje tot een op maat gemaakt trouwpak. Verder onderscheiden we ons doordat je voor de deur kunt parkeren. Vinden veel klanten erg prettig: inpakken en wegwezen", zegt eigenaar Marc Roetgering.

Meegegaan met de tijdEen zaak die al zo lang bestaat kan wel eens last hebben van een oubollig imago, weet ook Roetgering. "Gelukkig weten mijn klanten beter. We zijn met de tijd meegegaan, zowel met de collectie als ook met de winkel." De winkel ziet er gelikt uit. Hippe colberts hangen keurig in de rekken, kleurige stropdassen liggen opgerold uitgestald in vakjes, riemen liggen bij de toonbank, onder de grote houten tafel bij het koffieapparaat ligt een gezellig tapijtje, een van de wanden is beplakt met fotobehang met de skyline van Enschede.

Maar het meest bijzonder zijn de paskamers, die alledrie met een eigen beleving zijn ingericht: FC Twente, autoraces en station Enschede. Zo staat in de paskamer met het grote fotobehang van autoraces een echte Porsche-autostoel en zijn de kleedhaken gemaakt van originele versnellingspoken van andere luxe automerken. In het pashokje met de grote afbeelding van het station is een echte treinstoel te zien en een origineel afvalbakje en treintafeltje. "Zelf bedacht. De klanten vinden het prachtig. We hebben ermee in de landelijke textielbladen gestaan." Van een oubollig imago is dus zeker geen sprake, Tiecke en Mulder timmert nog altijd flink aan de weg om klanten te voorzien van goede kleding. Op de moderne manier die past bij deze tijd.