Nieuws Marketing

Albert Heijn begint met Eerste Hulp bij moestuintje

Heeft jouw moestuintje het er vorig jaar ook niet best vanaf gebracht? Albert Heijn deelt vanaf maandag weer potjes uit met zaadjes voor radijs, basilicum en augurken. Maar dit keer geeft de grootgrutter er ook Eerste Hulp bij Moestuinieren bij. ,,Niet iedereen is met groene vingers geboren.''

Simone van Zwienen en Renske Baars 3 maart 2016

Albertheijnmoestuin1065

Albert Heijn kwam vorig jaar op de proppen met de mini-moestuinjes. De actie ontpopte zich al snel tot een complete rage. Vol enthousiasme sloeg Nederland aan het tuinieren, maar er kwamen heel wat mensen wat bedrogen uit; een kruidentuintje aanleggen kost tijd en een beetje liefde.

Voor mensen met minder groene vingers komen Albert Heijn en de Vereniging voor natuur- en milieueducatie (IVN) dit jaar daarom met een speciaal groeiboekje en Eerste Hulp bij Moestuinieren. ,,Kweken van groente, fruit en kruiden is leuk, maar succesvol oogsten is best lastig,'' erkent de Zaanse grootgrutter.

De Leidse Susan Aretz weet er alles van. Als oprichtster van Smulpaapje, een keurmerk voor kindvriendelijke restaurants, is ze dolenthousiast over het idee dat kinderen leren hoe groente groeit. ,,We hebben het vorig jaar ook al heel fanatiek gedaan. Het gaat hier om het kweken van echt eten, wat ik heel belangrijk vind.''

(Tekst gaat verder onder foto)

Enthousiast

Ze heeft woensdag dankzij haar werk alvast de nieuwe moestuintjes van Albert Heijn gekregen. Dochter Meike is ook enthousiast. Susan: ,,We gaan er binnenkort even goed voor zitten en het boekje helemaal doornemen.''

Met de belangrijkste informatie over zaaien, verpotten én groeien moet het volgens de supermarkt lukken om tot een echte moestuin te komen. Er staan straks zelfs coaches van IVN klaar om tips uit te delen aan wie een peptalk kan gebruiken.

Susan denkt dat ze met de extra hulp deze zomer wel wat groente en fruit uit eigen tuin kan eten. ,,Supertof, want vorig jaar was een aantal dingen niet goed doordacht. Nu krijg je per groente precies uitgelegd wat je moet doen, wanneer je het moet verpotten en verzorgen.''

Naast de sperzieboon, doperwt, komkommer, augurk, courgette, sla en rode biet, komt Albert Heijn dit jaar ook met zaden van een watermeloen in het assortiment.

Dat is een lastpost, want watermeloen is behoorlijk ingewikkeld om te kweken. ,,Het groeiproces duurt langer en deze groentesoort vraagt ook om speciale handelingen. Een perfecte uitdaging voor de gevorderde moestuinliefhebbers,'' aldus een woordvoerder van de supermarktketen.

De moestuinspaaractie loopt van 7 maart tot en met 3 april. Albert Heijn-klanten ontvangen een moestuinpotje bij besteding van 15 euro.