Nieuws Marketing

Beste koffieschenker van Rotterdam

De 34ste Ketelbinkie Koffietrofee voor het beste kopje koffie in de Maasstad is gewonnen door het oudste café van Rotterdam, Melief Bender. Eigenaar Robèr Willemsen nam de antieke Koffieketel trots in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Janny Kok.

De Ondernemer, Foto Roel Dijkstra 28 juni 2016

Ketelbinkie koffie

De koffiejury, die bestaat uit 20 Rotterdamse journalisten van de schrijvende pers, radio en tv, beoordeelde dit jaar de koffie van 148 zaken op kwaliteit, aanblik, ambiance, bediening en verhouding prijs/kwaliteit.

De winnaars van de zes categorieën zijn:

* Toeristische attracties: Wereldmuseum

* Hotels/Hostels: Bilderberg Parkhotel

* Horeca Algemeen: Fresh Food Friends

* Grand café's: Brasserie Pierre

* Koffiespeciaalzaken: Urban Bakery

* Eetcafé’s/coffeecorners/lunchrooms en tevens totaalwinnaar: Melief Bender

JuryOp de feestelijke prijsuitreiking lichtte juryvoorzitter Janny Kok het juryrapport toe, reikte de antieke Koffieketel en de oorkondes uit en meldde de algemene bevindingen en trends.

De juryleden over Melief Bender: “Gewoon perfecte koffie, excellent, compleet met glaasje water en likeurtje en uitermate vriendelijke medewerkers”.

De jury heeft dit jaar geen gele of rode kaarten uitgedeeld. Enkele juryleden merkten op dat ze in sommige gelegenheden in het Engels werden aangesproken en dat er op vele arbeidsplaatsen stagiaires worden ingezet. Algemeen oordeel is dat de koffie nog vaak te duur is.