Nieuws Marketing

Blogtop 5: Zo verkoop je je bedrijf

Twintig procent van de ondernemers denkt na over de verkoop van hun bedrijf. Ferry Nahon, bedrijfsovernamespecialist mkb bij Marktlink Fusies & Overnames geeft in de blog van de week verkooptips. Ben je benieuwd naar de rest van de blogtop5? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

De Ondernemer | Foto: Marktlink 28 april 2017

Ferry Nahon 3

1. Zo verkoop je je bedrijf - Ferry Nahon

Een op de vijf ondernemers denkt na over de verkoop van zijn bedrijf. Toch verandert slechts 1 procent van de bedrijven jaarlijks van eigenaar. Want de verkoop van een bedrijf is een zorgvuldig en discreet proces.

2. Geen geld van de bank: Andere manieren om aan geld te komen - Martijn Lentz

Ondernemers hebben nauwelijks zicht op alternatieve financiering, zo blijkt uit mijn onderzoek uit 2015. Ze beseffen ook niet dat de eerste vraag die ze zichzelf moet stellen, is: waar heb ik het geld voor nodig? Voor een nieuw bestelbusje is een lening namelijk prima, maar als je een nieuw bedrijf wilt beginnen, moet je naar business angels of venture-capitalfondsen.

3. 10 manieren om een beter gesprek te hebben - Richard S.T. de Vries

Deze 10 manieren om een beter gesprek te hebben, zijn niet van mijzelf, maar van Celeste Headlee. Haar manieren presenteert ze op vermakelijke wijze bij haar TEDtalk en zeker een aanrader om te bekijken en toe te passen. Haar advies: zelfs als je al 1 manier bewust toepast krijg je veel betere gesprekken.

4. Met een levenstestament hoef je als ondernemer niet wakker te liggen - Thomas Esselink

Wat gebeurt er met je onderneming wanneer je een ernstig ongeluk krijgt of erg ziek wordt? Wie zorgt er dan voor dat jij uitstekend verzorgd wordt? En wie zorgt dat alle rekeningen op tijd worden betaald? Dit zijn vragen waar de gemiddelde ondernemer liever niet van wakker ligt.

5. Crowdfunding: De cost gaet voor de baet uyt - Erik Stam

Nederland is een van de meest welvarende landen ter wereld. Dit komt vooral door ondernemers. Voor velen van hen gold en geldt het spreekwoord 'de cost gaet voor de baet uyt'. Vooral ondernemers met een jonge of kleine onderneming moeten bij de bank aankloppen om hun investeringen te financieren.

marktlink sz 1x1