Nieuws Marketing

Blogtop 5: Continuïteit in familiebedrijf belangrijk bij overname

Waar moet je letten bij opvolging binnen een familiebedrijf? In de winnende blog van deze week geeft Simon van den Boomen antwoord op deze vraag. Tip van de sluier: continuïteit is enorm belangrijk in het overnameproces.

De Ondernemer 23 juni 2017

Bedrijfsovername Witlox van den Boomen

1. Continuïteit in de familie – Simon van den Boomen

Familiebedrijven zijn vaak meer gericht op het voortbestaan van het bedrijf, dan op financiële prestaties op korte termijn. Eigenaren vinden het belangrijk een solide bedrijf over te dragen aan de volgende generatie. Continuïteit is daarom key topic.

2. Verkoopgesprekken met resultaat? Zeg eens 'AAAA'! - Richard ST de Vries

‘Zeg eens A A A A'. Het is een handig ezelsbruggetje als je resultaat wil halen uit een verkoopgesprek. De A’s staan voor de vier fasen van een verkoopgesprek: de Attentie-, Analyse-, Aanbod- en Actiefase. Richard ST de Vries legt uit hoe je met deze vier A’s de regie blijft houden.

3. Retailers wees weer trots op je vak! – Fred Rutgers

Winkeliers worden volgens Fred Rutgers bijna nooit gewaardeerd als volwaardige ondernemers: dat is onterecht. Een winkel runnen is bepaald geen spelletje, daar komt veel meer bij kijken.

4. Vernieuwend leiderschap voor duurzaam succes – Petra M. Van der Linden – Steenvoorden Brussen

Glazen plafonds, deeltijd werken, old boys network: waarschijnlijk ken je deze termen wel. De top van het Nederlandse bedrijfsleven wordt nog steeds gedomineerd door mannen. De balans man/vrouw is een favoriet onderwerp voor velen de laatste jaren. Maar wordt de roep om een betere balans wel goed verstaan?

5. Blijf goed communiceren – André Smit

Ooit komt de dag dat je wilt of moet stoppen met je bedrijf. Voor een succesvolle overdracht is het goed om op tijd te gaan nadenken over de opvolging. Voer in een vroeg stadium al gesprekken met je accountmanager, accountant en juridisch adviseur.