Nieuws Marketing

Blogtop5: zo start je succesvol met ondernemen

8 tips voor een vliegende start als ondernemer. Blijkbaar heeft startend Nederland behoefte aan advies, want Benjamin Hehenkamp haalt met deze blog de eerste plek in onze blogtop5. Benieuwd naar de rest van de top 5? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

De Ondernemer 11 november 2016

Laptop 1065

1. 8 tips voor een vliegende start als ondernemer - Benjamin HehenkampOok dit jaar staan weer vele Nederlanders in de startblokken om hun ondernemersdroom te verwezenlijken. Tijdens de KVK startersdag van afgelopen zaterdag 5 november konden kersverse ondernemers op acht verschillende plekken in Nederland terecht voor al hun vragen. Dat er veel op hen afkomt is zeker; zo gaan er in 2017 ook aardig wat zaken veranderen voor zelfstandigen. Online boekhoudingsplatform Rompslomp geeft daarom acht tips voor een vliegende start.

2. Donald Trump: troef of joker? - Fred RutgersAmerika heeft de hardnekkige traditie presidenten te kiezen die tijdens hun verkiezing behoorlijk omstreden zijn. We hebben een 'pindaboer' gehad, een 'filmacteur', een 'olieboer' en nu komt er opeens een Trumpcard uit de mouw. Bizar hoe Amerika er telkens weer in slaagt om een president te kiezen waar de halve wereld de rillingen van krijgt. Nog opmerkelijker is volgens mij dat het achteraf vaak erg meevalt.

3. Dit zijn de mogelijkheden van augmented reality - Maurice KruseAugmented Reality (AR), oftewel toegevoegde realiteit, is een beeld van de werkelijkheid waaraan virtuele elementen worden toegevoegd. Een bekend voorbeeld is de game Pokémon GO, waarbij virtuele figuurtjes in het beeld opduiken. Ook Albert Heijn maakt er mooi gebruik van met de innovatieve Dino-actie. Maar AR biedt nog oneindig veel meer commerciële en educatieve mogelijkheden.

4. Vandaag bestellen, morgen rijk? - Henk HerkinkOndernemen betekent vaak vrijheid en eigen baas zijn. En ook nog eens met weinig moeite heel rijk worden. Althans, dat dacht de persoon die mij belde voor informatie om een webwinkel te gaan beginnen. Wat is er nou gemakkelijker dan vanuit je eigen woning een eigen bedrijf te gaan beginnen?

5. Dit moet je weten over BTW en doorbelaste kosten - Paul NielenMaakt u als ondernemer kosten voor een klant en belast u die ook weer door aan uw klant, dan krijgt u te maken met heffing van btw over deze doorbelasting. De praktijk leert dat het niet altijd duidelijk is hoe deze btw-heffing verloopt.