Nieuws Marketing

Blokker opent filiaal met 'orange formule' in Zwolle

Douwe Egberts-punten inwisselen, aankopen doen via een internetzuil en overzichtelijker winkelen. Het is de nieuwe formule van huishoudwinkelketen Blokker, die gisteren in het nieuwe winkelpand aan Diezerstraat 113 zijn intrede deed.

Laura Vliek 19 februari 2016

Blokker ANP 1 1

De nieuwe opzet moet de klant meer overzicht bieden en het winkelen leuker en makkelijker maken. Verkoopdirecteur van Blokker Henk Schipper zegt over de nieuwe formule: "Deze nieuwe manier van winkelen heet de 'orange formule' en gaat als het ware van zoeken naar vinden. Eerder was Blokker niet zo overzichtelijk, maar nu is het allemaal netjes onderverdeeld in categorieën en de inrichting is nu iets huiselijker,'' aldus Schipper. "De internetzuilen maken het ook makkelijker voor de consument, er kan in de winkel besteld worden en vervolgens thuis bezorgd, of andersom,'' vult Janine van der Sluis, bedrijfsleidster van het centrumfiliaal aan.

Het bestellen in de winkel kan bijvoorbeeld wanneer je er niet mee door de stad wilt slepen, of het artikel in de winkel niet de gewenste kleur heeft.

EnthousiastDe klanten zijn enthousiast over de vernieuwde formule. Ingrid (75): "Ik weet niet zo goed hoe al die digitale schermen werken, maar het personeel is zo vriendelijk en wil mij helpen. Dat is erg fijn.''

"Vroeger kon ik het nooit goed vinden wat ik nodig had,'' zegt Jan (48). "Nu kan ik overzichtelijk en makkelijk winkelen, het is dus een hele verbetering,'' vervolgt hij.

De vernieuwde Blokker aan de Diezerstraat is met de recente verandering onderdeel van een 'omnichannel-retailer'. "Wij streven ernaar als Blokker om te veranderen naar een omni-retailer, waarbij het specifiek draait om de merkbeleving van de klant,'' vertelt Schipper. ,,Dit om deze winkelketen interessant te houden voor zowel de consument als ook het personeel'', vult Van der Sluis aan.

VersneldSchipper zegt zelf dat de nieuwe formule 'eigenlijk te laat' kwam. "Eigenlijk lopen we achter en had de vernieuwing eerder moeten komen, we moeten met onze tijd meegaan. Wel hebben we het nu versneld ingevoerd, waardoor we hopen in te lopen,'' aldus directeur Verkoop van Blokker Nederland.

Beatrijs (81) is in ieder geval erg blij met de vernieuwde Blokker: "Nu kan ik rustig mijn spullen kopen en word ik geholpen als ik er even niet uitkom. Het gaat allemaal een stuk makkelijker en sneller, en het ziet er nog gezellig uit ook.''

De Blokker aan de Diezerstraat 113 is het 38-ste Blokker-filiaal in Nederland dat volgens de nieuwe formule te werk gaat. Komende weken zullen er nog tientallen filialen bijkomen.

Foto: ANP