Nieuws Marketing

Bothoven Enschede gaat weer stralen

OrangeVast bv uit Emmen gaat winkelcentrum met Emté renoveren.

Van onze redactie 22 januari 2016

Emtebothovenenschede lars smook

Een volledig gerenoveerd en zelfs uitgebreid winkelcentrum De Bothoven moet, gekoppeld aan de bouw van ruim honderd woningen op het naastgelegen terrein, een rotte kies in het stadsbeeld definitief weghalen. De kansen daarop zijn aanzienlijk gestegen nu de woningcorporatie De Woonplaats het kleine winkelcentrum met onder meer een drukke Emté-supermarkt heeft verkocht aan OrangeVast bv uit Emmen.

PlannenOrangeVast is een particuliere belegger-ontwikkelaar. Directeur Ronald Lubbers heeft als focus Groningen, Zwolle en Enschede. Hij wil het verouderde winkelcentrum De Bothoven in de hoek Oliemolensingel-Lage Bothofstraat een facelift geven en uitbreiden en hoogstens een klein deel slopen.

De huidige winkeloppervlakte is 5.400 vierkante meter. Dat blijft ongeveer hetzelfde. Van de supermarkt Emté en de diervoederdiscounter Jumper is al bekend dat ze willen blijven. Nog niet duidelijk is dat voor Scapino, dat zeer recent is overgenomen door de schoenwinkelketen Ziengs. De meubelshowroom keert waarschijnlijk niet terug op de verdieping achterop het terrein. Die ruimte zou bestemd kunnen worden voor een maatschappelijke bestemming of een fitnesscentrum.

Foto: Emté Bothoven (Lars Smook)