Aangeboden door Browsr

Branded Content Marketing

Een snellere WordPress-website zorgt voor meer klanten en hogere klanttevredenheid

Veel mkb-ondernemers krijgen te maken met een trage website of webwinkel. Dat is slecht nieuws voor hun omzet en sales, want dan haken klanten al snel af. Een oplossing hiervoor is om het software-ontwikkelbedrijf Browsr in te schakelen. Browsr heeft zich gespecialiseerd in het versnellen van sites die werken op WordPress.

Van onze redactie 6 april 2023

Getty Images 1382784066

Getty Images

WordPress-websites optimaliseren is de grote passie van Browsr, legt Mark Bisselink, eigenaar van het Kaatsheuvelse bedrijf uit. ‘’We zijn heel erg goed in het sneller maken van websites. Daar is in de markt vooral vraag naar vooral vanuit de eindklant. Sinds enkele jaren hebben wij ons hierin gespecialiseerd. Onze klanten komen binnen met de opmerking dat hun website niet snel genoeg is. Dan zorgen wij ervoor dat die weer razendsnel wordt. Vervolgens blijven deze klanten met regelmaat bij Browsr terugkomen met weer andere verzoeken. Bijvoorbeeld of de website uitgebreid kan worden of voor een betere hostingoplossing.”

Met het sneller maken van de website door de specialisten van Browsr wordt het gebruiksgemak van de klant verhoogd. De websitebezoeker komt dan direct bij de juiste producten en diensten op de site uit. ‘’We leven in een maatschappij, waarin alles heel snel moet. Dat willen mensen online ook. De aandachtspanne van mensen is online vrij kort. Dus moet je ervoor zorgen dat mensen direct het juiste product kunnen vinden en kunnen afrekenen. Anders zijn zij snel bij de concurrent onder de pannen”, zegt Mark.

Goedkope hosting en slechte techniek

Volgens Mark zijn trage websites, gebaseerd op het cms WordPress, een vaak voorkomend probleem. ‘’Mensen maken bijvoorbeeld gebruik van shared hosting. Daarbij worden veel websites heel goedkoop gehost. Er wordt gebruik gemaakt van een server, waarop nog een paar duizend websites staan. Die kunnen niet allemaal even snel bediend worden. Dan is het zaak dat je het technisch heel goed inricht. Zodat als iemand op de website komt, de informatie wordt geladen die op dat moment van belang is.”

Browsr richt zich met name op webshops en websites. De doelgroep varieert van ‘de slager op de hoek’ tot grote bedrijven als KPN, Boskalis, Ballast Nedam of de Technische Universiteit Eindhoven. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in WordPress, omdat dit het meest gebruikte contentmanagementsysteem bij mkb-ondernemers is. Mark: ‘’Het grootste deel van alle websites wordt tegenwoordig gebouwd in WordPress. We hebben ons hierop gefocust, omdat deze vraag van klanten bij ons het meest naar boven kwam. Maar als iemand een verzoek heeft voor een website die draait op een ander systeem, dan kunnen we uiteraard ook helpen. Dat vergt dan wel een andere aanpak. Bij WordPress kunnen we ervoor zorgen dat binnen één dag de website is versneld. In bijna alle gevallen is het voor bedrijven veel goedkoper en efficiënter deze taak uit te besteden aan Browsr dan het zelf op te lossen.”

Eigen projectmanager voor klanten

Browsr wijst nieuwe klanten een eigen projectmanager toe. Die neemt door wat de aanpak zal worden, wanneer Browsr begint en binnen welk tijdsbestek het werk opgeleverd kan worden. ,,We hebben twee verschillende werkwijzen. Sommige mensen willen dat we direct aan de gang gaan met de live website, want dan zien ze direct resultaat. Andere klanten willen dat de site eerst in een staging omgeving wordt gezet. Ze vinden het toch spannend dat er iets met hun website gaat gebeuren. De site wordt zo in een veilige omgeving geplaatst, waarna die doorgetest kan worden. Als de klant akkoord is, dan pas zetten we de site live met de goedkeuring van de klant.”

Browsr start de werkzaamheden binnen 24 uur indien gewenst. Daarna is het wachten op gegevens van de klant, waarna binnen 48 uur het werk kan worden afgerond. ‘’Dat is écht ons ding. Alles moet snel en goed werken”, zegt Mark. Naast de versnelling van de website biedt Browsr ook andere services aan, zoals een betere indexatie bij Google om hoger in de ranking te komen. ‘’We doen inderdaad ook aan online marketing. Dat is onlosmakelijk verbonden met de snelheid van je website. Een snellere website zorgt voor een betere positie in Google.”

Vrijblijvende snelheidsrapportage

Nieuwe klanten van Browsr kunnen een vrijblijvende snelheidsrapportage aanvragen. Normaliter zijn de kosten 29 euro, maar Browsr heeft besloten het voorlopig voor de lezers van De Ondernemer geheel gratis te verzorgen. ‘’We maken eerst een uitgebreide rapportage die we naar de klant toesturen. Je weet dus vooraf direct of je website aan verbetering toe is en wat de status van je website is voordat onze werkzaamheden aanvangen. Dat doen we in GTmetrix. Een professionele tool die de actuele snelheid van je website meet zoals gebruikers die ervaren. Daar doe je het immers voor. We garanderen altijd een A-status in GTmetrix. Behaal je die niet, dan hoef je niets te betalen. Dat is overigens nog nooit voorgekomen. We hebben heel tevreden klanten.”

Mark: ‘’Als mensen bij ons aankloppen, gaan wij altijd graag met hen in gesprek. We kijken waar we ze kunnen helpen bij problemen met hun website en welke oplossing we hun kunnen bieden. Voor groot en klein zijn wij altijd een perfecte match met goede betaalbare oplossingen.”

Bekijk nu of je je website sneller kan met deze gratis analyse.

Browsr