Nieuws Marketing

Burgemeester Middelburg opent wereldsupermarkt Bahaar Markt

Burgemeester Harald Bergmann heeft donderdag de nieuwe wereldsupermarkt Bahaar Markt van Ali en Safia Hakimi geopend in de Lange Delft in Middelburg. Dat staat in de PZC.

Van onze redactie 15 juli 2016

Wereldsupermarkt Bahaar Maurits Sep 1

De zaak zit in het pand waar voorheen Halfords zat. Het echtpaar Hakimi had al een Bahaar Markt in de Sint Jansstraat, een zijstraat van de Lange Delft. Die winkel werd echter te klein. De huidige zaak is vier keer zo groot. Ali Hakimi (49) verkoopt er ruim tweeduizend verschillende producten vanuit de hele wereld. "En ik moet nog spullen krijgen uit Japan, de Filippijnen en Kroatië", vertelde hij.

Onder de indruk

Bergmann was onder de indruk van het assortiment en de inrichting. Hij benadrukte bovendien dat de zaak van toegevoegde waarde is voor Middelburg en de Middelburgers. "Tachtig procent van uw klanten zijn autochtone Nederlanders."Het echtpaar Hakimi komt oorspronkelijk uit Afghanistan en vluchtte in 1998 naar Nederland vanwege de oorlog in hun land met de Taliban. Ali Hakimi had in Afghanistan ook een winkel en een restaurant. Het pand in de Sint Jansstraat is nu gesloten, maar hij wil daar over een maand een nieuwe zaak in openen. "Niet in levensmiddelen, maar iets anders. Ik heb twee ideeën, maar ik ben er nog niet helemaal uit wat het gaat worden."

%VIDEOWIDGET%

Foto: Marits SepVideo: PZC