Nieuws Marketing

Chef-kok Gaston blaast restaurant Square nieuw leven in

Eerst was er restaurant Square, toen heel lang niets. Daarna kwam De Stadhouder en nu is Square terug Met als chef-kok een Enschedeër: Gaston Olde Olthof.

Van onze redactie 8 januari 2016

Gastonoldeolthof larssmook

Bijzonder is het wel. In de keuken die Gaston Olde Olthof (52) jaren geleden zelf hielp verbouwen en inrichten, staat hij nu weer, als chef-kok. Vanaf vrijdag 15 januari is Olde Olthof voor de tweede keer bedrijfsleider van Square in Hengelo. "Het kan soms raar lopen", zegt de Enschedeër. "Maar ik ben vooral heel blij dat ik mijn werk hier af kan maken. Met een formule waar ik helemaal in geloof."

Nieuw conceptAls Square de deuren opent, gebeurt dat onder dezelfde naam, maar met een totaal ander concept, aldus de bedrijfsleider. " Waar het vorige restaurant exclusief en chic wilde zijn en vooral op het hogere segment mikte, is de nieuwe versie juist laagdrempelig, gezellig, modern en voor iedereen geschikt."

Roerige periodeHet pand aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo heeft een roerige periode achter de rug. In 2010 zette Gaston Olde Olthof er voor de eerste keer restaurant Square op, onder supervisie van pandeigenaar Willem Fabels. Al na een paar maanden vertrok Olde Olthof wegens privéomstandigheden. Uiteindelijk werd het restaurant gesloten.

Het pand stond een tijd leeg, tot eind 2014 bistro De Stadhouder er kwam. Na amper een jaar sloten ook deze deuren. " De prijs-kwaliteitverhouding was niet goed", aldus Olde Olthof, die zelf in de tussentijd Gaston Pure Food in Enschede opzette. Hij won de Gouden Duyt, de prijs voor beste restaurant tijdens Proefeet, maar desondanks ging de zaak vorig jaar failliet. Pijnlijk, maar Olde Olthof wil er niet langer bij stilstaan. "Het is moeilijk in tijden van vouchers en kortingsbonnen."

‘Pure Food’Fabels benaderde hem om het Pure Food-concept in Hengelo op te zetten. "Eerlijk, goed eten. Niet te veel poespas, maar qua smaak in balans. Het moet niet te ingewikkeld zijn."

Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing van de begane grond. Medewerkster Lianda Haan: “Het idee is echt een knusse, café-achtige setting waar je een hapje kunt eten, maar waar je ook lekker kunt borrelen. Dit wordt de Square Gastrobar. En: alle gerechten kosten hier 10 euro." Op de eerste verdieping is plaats voor zo'n veertig gasten die wat uitgebreider willen tafelen: Square Pure Food. "Hier kosten de gerechten 15 euro. Daarbij kun je denken aan gerookte zalm, gevulde cannelloni, maar ook oesters of eendenfilet."

ToekomstDe kok heeft nog genoeg plannen. "In de wijnkelder is een proeverij mogelijk. En voor bruidsparen die het gemeentehuis uit komen, is het leuk om hier te proosten of de taart aan te snijden. We zitten op een prachtige plek, het pand is een juweeltje."

Square is in eerste instantie op dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 17.00 uur, zaterdag vanaf 15.00 uur.

Foto: Lars Smook