Nieuws Marketing

CityCentrum Zwolle gaat door met project tegen graffiti

CityCentrum Zwolle gaat ook dit jaar door met het project om de binnenstad zoveel als mogelijk graffitivrij te houden. Mede dankzij een bijdrage vanuit de gemeente kan dat plan worden doorgezet.

Van onze redactie 19 januari 2016

Graffiti Thinkstock

Citycentrum Zwolle, de belangenvertegenwoordiger van de lokale ondernemers, gaat ook dit jaar door met het project om de binnenstad zoveel als mogelijk graffitivrij te houden. Mede dankzij een bijdrage vanuit de gemeente kan het plan worden doorgezet.

Goede resultaten Het project startte drie jaar geleden. Citycentrum kreeg er van de gemeente eenmalig een bijdrage van 35.000 euro voor. Het ging om een driejarig project. "Maar de resultaten zijn goed en het project werkt ook echt", aldus Peter Pels, voorzitter van Citycentrum Zwolle. Deelname aan het project kost zijn leden vijftig euro voor een jaar.

MeldingDe aangesloten bedrijven kunnen melding maken van graffiti bij het Kamper bedrijf ' Graffiti NO!'. Dat verwijdert binnen 24 uur de graffiti. Het project heeft ruim 60 deelnemers. Volgens Pels komen er regelmatig meldingen binnen, vaak gaat het om dezelfde plekken. "Snel handelen is daarom ook belangrijk, omdat de ene 'tag' de andere uitnodigt."

Mede dankzij het project kon de Zwolse binnenstad als eens worden aangewezen als de schoonste van 390 winkelgebieden in den lande.

Gemeente Vanwege het succes ging Citycentrum op zoek naar mogelijkheden om het project dit jaar voort te zetten. Bij de gemeente aankloppen hielp: Zwolle heeft voor dit jaar een krediet beschikbaar gesteld van 10.000 euro. "Daar zijn we echt heel blij mee. Zonder de gemeente was het niet gelukt om door te gaan. Maar het is een belangrijk project, dat vindt de gemeente kennelijk ook."

GraffitivrijHelemaal graffitivrij zal de binnenstad nooit worden, beseft Pels. "Je kunt het niet helemaal voorkomen. Maar de methode werkt wel heel goed. Ik kan nog genoeg plekken noemen wel waar graffiti aanwezig is, maar het is uiteindelijk aan de eigenaren van de panden om melding te doen." Pels heeft het daarbij over een collectiviteitsverzekering, die ondernemers en pandeigenaren met hebben afgesloten.

Foto: Thinkstock