Nieuws Marketing

Drogisterij Etos opent woensdag in Dieren

Het Callunaplein in Dieren is een winkel rijker: woensdag opent Etos de deuren. Op de plek waar tot vorige maand drogisterij en parfumerie Denekamp zat, wordt de nieuwe drogisterij geopend. Dat meldt De Gelderlander.

Pim Roelofs | Foto: ANP 13 december 2016

Etos ANP

De klus is op tijd klaar, meldt manager Aranka Peelen. „We kijken reikhalzend uit naar de opening”, zegt ze. In de Dierense Etos werken zes mensen. Kruidvat, gevestigd aan ’t Diderna, reageert op de komst van de concurrent en betrekt in het voorjaar van 2017 een ruimer pand aan de overkant van de straat, waar nu nog Shoeby zit.

Winkelaanbod

Het winkelaanbod in Dieren is veranderd. Nog geen jaar geleden sloot Hamer Textiel de deuren; die plek is inmiddels ingenomen door Blokker, die even verderop zat. Op=Op Voordeelshop, net als Etos en Kruidvat een prijsvechter, zit nog niet zo lang aan de Wilhelminaweg. Denekamp: „Er is in Dieren behoefte aan dergelijke winkels.”

Opknapbeurt

Het oude pand van Blokker staat nog leeg, maar Denekamp maakt zich geen zorgen. „Er is veel vraag naar winkelruimte in het centrum. Ondernemers willen zich hier graag vestigen.” Om klaar te zijn voor de toekomst, onderging het ietwat gedateerde Callunaplein (uit 1967) dit jaar een metamorfose. De winkels kregen nieuwe, strakke luifels en de bestrating en het groen zijn vervangen.

Boost

Het blijft niet bij een opknapbeurt. De gemeente Rheden steekt ook de komende jaren geld in de drie zogenoemde kernwinkelgebieden, waar het Callunaplein met directe omgeving er één van is. „De kernwinkelgebieden gaan we echt een boost geven”, vertelt wethouder Ronald Haverkamp. De plannen worden in januari gepresenteerd aan de gemeenteraad.