Nieuws Marketing

Drukte bij Twentse boekhandels voor felbegeerde Pinkpop-tickets

Hij lag sinds vrijdagochtend al voor de deur, maar Stef Zengerink was dan ook de eerste die een kaartje voor Pinkpop mocht aanschaffen bij boekhandel Broekhuis in Hengelo. Deze zaterdagochtend gingen de kaarten voor het popfestival om 10.00 uur in de verkoop. In Hengelo waren er in alle vroegte 69 mensen in de winkel voor een felbegeerd toegangsbewijs.

Van onze redactie 22 februari 2016

Pinkpopkaartje bij Boekhandel Broekhuis Emiel Muijderman

Ook bij andere Twentse vestigingen van de boekhandel liep het storm op zaterdagochtend. Festivalgangers mochten maximaal vier kaartjes per persoon aanschaffen. De verwachting is dat Broekhuis rond half elf al door de voorraad Pinkpop-kaarten heen is.

Foto: Martin Ruesink

Uitverkocht?Met Paul McCartney, The Red Hot Chili Peppers en Rammstein heeft het oudste festival van Nederland ook dit jaar weer aansprekende namen. Het lijkt dan ook niet de vraag óf Pinkpop 2016 uitverkocht raakt, maar wanneer. De weekendtickets voor het festival zijn inmiddels uitverkocht. Dagkaarten zijn nog wel beschikbaar.

550 kaartenIn de drie Twentse filialen van Broekhuis, naast Hengelo in Almelo en Enschede, zijn zaterdagochtend in totaal rond de 550 Pinkpop-kaarten verkocht. Bij de Hengelose boekhandel werden er ongeveer 240 verkocht.

PrimeraOverigens is het dit jaar de laatste keer dat er bij Broekhuis kaarten kunnen worden gekocht: het festival heeft vanaf 2017 een samenwerking met Primera op het gebied van ticketing.

Foto: Emiel Muijderman