Nieuws Marketing

Hoe FC Emmen-sponsor EasyToys met #checkjeballen maatschappelijk impact wil maken

Maatschappelijk impact maken, ook een doel van Easytoys. De erotische webwinkel vraagt onder de hashtag #CheckJeBallen op bijzondere wijze aandacht voor zaadbalkanker en wil zoveel mogelijk mannen aansporen zichzelf geregeld te controleren.

Van onze redactie 16 februari 2023

Eric Idema Easy Toys Roelof Hemmen Selfmade in Holland vk

Eric Idema, directeur Easytoys

,,We vinden het daarnaast belangrijk samen ook maatschappelijk impact te maken. Daarom maakten we op de dag van de liefde, Valentijnsdag, het nieuws bekend dat we de handen ineenslaan om geld in te zamelen voor dit belangrijke doel”, meldt CEO Eric Idema van EQOM Group, het moederbedrijf achter EasyToys, hoofdsponsor van FC Emmen. De voetballers treden zondag 26 februari tegen Go Ahead Eagles aan in een speciaal roze tenue.

Lees ook: EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje in de wereld moet iets uit Veendam liggen'

FC Emmen laat weten dat de speciale roze tenues te koop zijn via de website van de tenuesponsor. De gedragen wedstrijdshirts worden vanaf het eerste fluitsignaal van de wedstrijd tegen de Eagles geveild. De volledige opbrengst van deze veiling gaat naar Stichting Zaadbalkanker. Daarnaast zullen er unieke roze sjaals verkrijgbaar zijn bij het stadion rondom de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

,,We vinden het fantastisch en uniek dat FC Emmen en EasyToys zich hiervoor inspannen en voetbalfans erop wijzen dat ook mannen een maandelijkse check moeten doen van hun ballen", zegt Ivo Struik, directeur van Stichting Zaadbalkanker, bij RTV Drenthe. ,,Er zijn afgelopen jaar al veel bekende voetballers gediagnostiseerd met teelbalkanker, waardoor er een verhoogde aandacht is bij voetballers en voetbalclubs. En terecht."

Lees ook: EasyToys blijft nog zeker twee jaar hoofdsponsor FC Emmen

Eric Idema was eerder te gast in de online serie Selfmade in Holland, via deze link terug te kijken. Hij zegt daarin onder meer: ,,Onze branche wordt steeds groter. Onze producten steeds meer mainstream. Ons schap in de HEMA, dit zijn dingen die je je vijf jaar geleden nog niet had kunnen voorstellen. Retailers als Kruidvat, Etos, ze nemen allemaal in klein segment in beslag. Zelfliefde, seks als een vorm van ontspanning en jezelf zijn, dat is allemaal steeds minder taboe.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws