Nieuws Marketing

Eindhovense FIFA-held maakt vlogs voor PSV

Het is de droom van haast iedere Eindhovense voetbalfan: het maken van vlogs over eigenlijk alles wat maar met PSV te maken heeft. Woenselnaar Robbie van de Graaf (18) kreeg het voor elkaar. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Rob Burg | Foto: AD 17 september 2016

Vlog 2

Samen met PSV-voetballer Nicolas Isimat naar de kapper. Kijken hoe zijn zwarte baardje van kleur verschiet, vervolgens samen shoppen in een Woenselse kledingzaak en daarna naar de PSV-winkel. Hoe vet is dát?

Het overkwam Robbie van de Graaf uit Eindhoven, PSV-fan in hart en nieren en een held op YouTube vanwege zijn bedrevenheid in het voetbalcomputerspel FIFA.

Dit soort ervaringen zullen de achttienjarige Woenselnaar de komende tijd vaker ten deel vallen. Sinds vorige week is Robbie - op internet beter bekend als LuckyGraafNL - de vaste vlogger voor PSV. Om de twee weken verschijnt een nieuw filmpje op YouTube. De Graaf is onbezoldigd medewerker voor de club. Oftewel: hij verdient er geen rooie cent aan. Maar de ontmoetingen met zijn voetbalhelden, de geanimeerde gesprekken en de kijkjes achter de schermen zijn voor de Woenselnaar van onschatbare waarde. "Je komt op plekken waar anderen niet komen", glundert Robbie.

FIFAVan de Graaf is op sociale media geen onbekende. Zijn filmpjes op YouTube waarin LuckyGraaf excelleert in de computergame FIFA zijn vele honderdduizenden keren bekeken. Samen met nog zes andere vloggers en FIFA-spelers vormt hij de online vriendengroep Bankzitters. Ook met hen maakt hij voetbalfilmpjes: razend populair bij jongeren. Dat is bij PSV niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de laatste fandag maakte Van de Graaf snapchats op verzoek van de club. "Ze hadden het idee om ook vlogs te maken. En daarvoor vroegen ze mij." De allereerste aflevering uit de reeks 'Voor rood-wit gevlogd', waarin LuckyGraaf met 'Isi' op pad gaat, is nu al bijna 90.000 keer bekeken. "Absurd."

Samen met PSV bedenkt Van de Graaf de onderwerpen. Dat kan alle kanten op gaan, maar vooral wil Robbie op zoek naar de 'mens achter de speler'. "Het is goed om andere dingen te laten zien dan alleen voetbal. Er zit veel meer achter die 23, 24 spelers. PSV regelt dat ze beschikbaar zijn. Maar nu even niet: dinsdag hadden we de wedstrijd tegen Atlético en zondag tegen Feyenoord. De spelers moet je nu niet storen."

Luuk de JongLuckyGraaf is een spontane gast, reageert ad rem en onbevangen, met hier en daar een krachtterm van onschuldig kaliber; ongetwijfeld deels het geheim achter zijn succes. Van de Graaf: "Ach, ik zeg wat ik denk, het moet niet gemaakt of ingestudeerd zijn, want dan is er geen drol meer aan."

Wat zijn allergrootste wens is, qua onderwerp? "Ik ben helemaal weg van Luuk de Jong. Het lijkt me supertof om iets met hem of met zijn broer, óf met hun samen te doen. En straks hopen we natuurlijk op het kampioenschap." Meerijden op de platte kar wellicht? Robbie lacht bescheiden. "Dat is wel héél veel gevraagd."