Nieuws Marketing

Foodtruck Festival eindelijk in de Achterhoek

De ballen van Harry, JoJo’s poffertjes, DjeeDjee's Bagels of misschien toch een worst bij de Wurstmeister? Zo’n 25 mobiele restaurantjes verzamelen zich 9 en 10 juli rondom het water van Markant Outdoorcentrum bij Stroombroek en trakteren de smaakpapillen op een hoop lekkers.

Melisa Verheijen 8 juli 2016

Foodtruck2

Ook de Achterhoek krijgt een eigen Foodtruck Festival. Martijn Doornink, eigenaar van het festival, vond dat deze regio er ook aan moest geloven. ,,In de randstad word je ermee doodgegooid. Ik las in een krant dat er in Amsterdam íeder weekend wel een paar Foodtruck Festivals zijn”, zegt de eigenaar wat verbaasd. Eén ding is zeker: de festivals met rijdende keukens worden steeds populairder in het land en Martijn denkt dat het hier ook een groot succes kan worden.

Laagdrempelig,,Wat de charme van zo’n festival is? Het no nonsense en het laagdrempelige. Vergelijk het met een middag op het strand waarbij je relaxed tapas eet en speciaalbiertjes drinkt.” Bezoekers kunnen naast het eten en drinken hun meegenomen picknickkleedje uitslaan op het gras, een kano pakken en lekker dobberen op het water, wegzakken in een zitzak langs het strand of chillen bij het kampvuur. Verspreid over het terrein zijn grote en kleine podia te vinden met straattheater en muziek waarop bandjes en singer-songwriters uit de regio laten zien wat ze in huis hebben. Als dat nog niet genoeg is, zijn er workshops bierbrouwen en is er een speciale yogasessie om even helemaal tot rust te komen. En terwijl jij helemaal zen wordt, kunnen kinderen losgaan in het ‘blagenparadijs’.

Bijzondere trucks ,,Ik hoop dat de mensen vooral een relaxte en gezellige middag hebben. Natuurlijk hoop ik ook op veel bezoekers, maar daar heb ik het zonnetje voor nodig”, vertelt Martijn. Aan de mobiele restaurantjes zal het in ieder geval niet liggen. ,,We hebben tal van bijzondere trucks. Er is een speciale carpaccio truck, een barbecue van zeven meter, bijzondere koffies van de barista, tien verschillende speciaalbieren van de tap en ga zo maar door.”

FacebookOp Facebook laten veel mensen weten dat ze van plan zijn het festival te bezoeken. Enthousiaste reacties als: ‘Ziet er goed uit’, ’Ik ben er zeker bij’ en ‘lijkt me heel leuk’ vullen de pagina. Martijn hoopt dat ze allemaal langs zullen komen, maar benadrukt nogmaals het belang van goed weer. ,,Als het zonnetje schijnt, geloof ik er absoluut in.”

Volgend jaar Kunnen we volgend jaar weer een Foodtruck Festival verwachten in de Achterhoek? Martijn lacht: ,,We gaan het zien. Eerst maar eens kijken of er loop in zit en of mensen enthousiast zijn. We bieden iets wat nog niet in de regio is, dus eigenlijk zijn we wel van plan volgend jaar weer iets moois neer te zetten en het publiek dan te verrassen met andere activiteiten op het Foodtruck Fesival.”

Foodtruck Festival Achterhoek is gratis toegankelijk en te vinden aan de Gildeweg 7 bij Markant Outdoorcentrum in Braamt. Op zaterdag 9 juli is het terrein van 14.00 tot 22.00 uur opengesteld, de daaropvolgende zondag van 14.00 tot 19.00 uur.