Nieuws Marketing
Foodtruckers zien vrijzones wel zitten
De proef die Rotterdam op de kaart moet zetten als foodtruckhoofdstadvan ons land, is goed ontvangen door de uitbaters van de mobiele eettentjes. De gemeente wil de regels zodanig versoepelen, dat op verscheidene plekken eetpleinen ontstaan met vier tot vijf foodtrucks, schrijft het AD.

Ruben Kruit van Fritez, gespecialiseerd in de haute cuisine-versie van patat, hoopt wel dat het stadsbestuur een ‘beetje leuke plekken’ aanwijst. In Amsterdam is een aantal jaren terug een soortgelijke proef gehouden, maar die flopte omdat de foodtruckers alleen op achterafplekken welkom waren. "Toen mochten we ergens onder een viaduct gaan staan van 12.00 tot 17.00 uur. Daar kwam geen hond op af."Eendrachtsplein Gevraagd naar een ideale locatie noemt Kruit het Eendrachtsplein, bij Kabouter Buttplug. "Daar wordt nu al elke week een markt gehouden. De stroomvoorzieningen liggen er dus al. Het voordeel is dat in die omgeving nauwelijks eettentjes zitten,dus andere ondernemers hoeven ook niet bang te zijn voor concurrentie. Het kan elkaar juist versterken: eerst een hapje doen bij een foodtruck en dan het terras op voor een biertje."Pannenkoekenbakker De ‘mobiele pannenkoekenbakker’ Jeroen de Wit van Creppies Creppies deelt die mening. "Het werkt alleen als je foodtrucks met een verschillend aanbod naast elkaar zet. Aan vijf foodtrucks naast elkaar die hetzelfde verkopen, heeft niemand wat." De gemeente maakt binnenkort bekend waar de vrijzones voor foodtrucks precies komen.