Nieuws Marketing

Fries start crowdfunding voor verduurzaming bedrijf

De Fjouwerhusterpleats in Rohel is een crowdfunding campagne gestart. Het doel is om 50.000 euro op te halen om het bedrijf te verduurzamen. Investeerders die het aandurven blijven niet met lege handen achter. Zij krijgen prodcuten van de boerderij, zoals scharrelvlees. Maar ze kunnen er ook voor kiezen om te kamperen bij de boer. Inmiddels is al ruim 40 procent van het doelbedrag binnen, meldt ZuidFriesland.nl.

Van onze redactie 25 maart 2016

Koeien

De Fjouwerhusterpleats is een verzamelnaam van verschillende bedrijfsactiviteiten van Steven en Klaziena van der Zee. De Aktiviteitenboerderij, Friesveenweidevlees en Camping Vierhuis zijn daarvan de bekende bedrijfsnamen. Bij alle onderdelen worden de gasten deelgenoot gemaakt van de alternatieve manier van boeren.

Het bedrijf is al erg duurzaam. Zo hebben de ondernemers een hoge waterpeil om de muizen tegen te gaan en zorgt hun bijzondere ecosysyteem voor heerlijke verse kruiden en hooi waar topkoks maar al te graag mee koken. Om het bedrijf nog meer te verduurzamen probeert de ondernemer dus geld in te zamelen om vervolgens energiebesparende installaties aan te schaffen.

Deze vorm van ondernemen op een boerderij is nieuw en revolutionair. Het is dan ook niet raar dat ecologen en onderzoekers intresse hebben in de bedrijfsvoering van familie Van der Zee.