Nieuws Marketing

Goedverblijf.nl als kleintje groot in reiswereld

De telefoon rinkelt vaak bij Goedverblijf.nl hotelarrangementen. Een klant belt om zeker te weten dat zijn kamer zonder opstapje bereikbaar is, Een ander wil meer informatie over de ligging van een hotel. Met de antwoorden maakt het reisbureau van Robin Schepers het verschil. Het prijkt tussen de grote namen die genomineerd zijn voor de Zoover Awards.

Van onze redactie 1 maart 2016

Robin schepers toma tudor 1

Sommigen vragen specifiek naar Robin Schepers of een van zijn medewerkers. "Ze hebben ons eerder aan de lijn gehad. Zo is er toch een beetje een persoonlijk contact ontstaan", zegt Schepers. Het is volgens hem een van de geheimen van het succes van zijn reisbureau. Hij is maar wat trots dat de naam van Goedverblijf.nl tussen die van Booking.com, Hotels.nl en Expedia prijkt. "We zijn daar heel trots op. Het gaat om een belangrijke consumentenprijs." Het is voor hem een bevestiging dat zijn aanpak werkt. "Er wordt natuurlijk veel online geboekt, maar 40 procent van de boekingen vindt bij ons nog telefonisch plaats. Onze doelgroep bestaat vooral uit senioren. Die vinden het prettiger om te bellen."

PersoonlijkSchepers biedt z'n arrangementen in samenwerking met de hotels onder meer aan via advertenties in tijdschriften, week- en dagbladen. "We richten ons op meerdaagse arrangementen bij 3- en 4-sterren hotels in Nederland, Duitsland en Belgie", zegt Schepers (37). Net als met de klanten probeert de inwoner van Kloosterhaar met hoteliers een persoonlijk contact op te bouwen. Het is een wereld die hij goed kent. Schepers werkte na zijn opleiding aan de hogere hotelschool bij Golden Tulip-hotels en bij landgoed & residentie Hunzebergen in Exloo.

ConcurrentieIn 2012 richtte hij Goedverblijf.nl op. In een branche waar de concurrentie moordend is, kreeg hij al snel voet aan de grond. Inmiddels is hij met zijn acht medewerkers uitgeweken naar een voormalig bankgebouw in Westerhaar. Van daaruit wil hij zijn reisbureau verder uitbouwen. "De marges zijn klein, dus je moet veel boekingen binnenhalen. Dat kan alleen in goede samenwerking met hotels. Die houden vaak onder de streep weinig over. Je moet zorgen dat ze hun betere acties via ons aanbieden. Daarvoor moet je wel bereid zijn om duurdere arrangementen in het hoogseizoen te promoten. Zo kun je als kleine partij in de reiswereld een rol spelen."

Foto: Robin Schepers (Toma Tudor)