Nieuws Marketing

Gronings designbureau 212 Fahrenheit wint Red Dot Design Award

Het Groningse designbureau 212 Fahrenheit is de winnaar van de Red Dot Design Award 2016 in de categorie communication design.

Van onze redactie 25 augustus 2016

212 Fahrenheit Red Dot

Albert Buring, één van de eigenaars van de studio: „Het helpt je als creatieve partij om te weten wat het niveau is van je werk. Als het door een organisatie als Red Dot wordt beloond, geeft je dit wel een bevestiging en stimuleert het om enthousiast door te gaan." Ze hopen dat de prijs de studio meer internationale bekendheid oplevert.

In opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken ontwierp de studio 'verhalen om nooit te vergeten' voor de synagoge in Appingedam om de Joodse gemeenschap weer tot leven te brengen. De stichting verzamelde al jaren verhalen van Joodse Appingedammers door in gesprek te gaan met nabestaanden. Van de honderd verhalen heeft 212 Fahrenheit er 56 uitgekozen en omgetoverd tot biografische boeken. Al die 56 boeken zijn in de synagoge in de speciaal ontworpen kast te vinden.

Red Dot Design Award

Met dit project won 212 Fahrenheit de Red Dot Award. Een maand eerder wonnen ze voor zowel dit project als het project 'MusicMonster' een International Design Award.

De Red Dot Design Award bestaat al sinds 1954 een kiest uit ongeveer 11.000 inzendingen per jaar. Ook vorig jaar was er een Nederlandse winnaar bij de award. Alpine, bekend van verschillende soorten gehoorbescherming, won de award in de categorie product design.

Foto: 212 Fahrenheit