Nieuws Marketing

Hengeloër begint met mobiele pizzakar naast zijn cadeauwinkel

Hij is geen professionele pizzabakker. Maar Hengeloër Richard Timmers reist met zijn mobiele pizzakar verschillende feestjes af. ,,Ik bak rond de dertig pizza's per uur."

Rochèll Mebius | Foto: Eigen foto 20 december 2016

Richard timmers eigen foto

Een passie voor pizza's heeft hij niet, vertelt Timmers aan De Twentsche Courant Tubantia. Maar het bakken ervan vindt hij een ontzettend leuke bezigheid. "Maar ik ben geen topkok of pizzabakker, dus ik houd het wel een beetje simpel. De pizza's die ik maak zijn pizza salami, pizza il vecchio en pizza margherita, en dat lijken mij er ook meer dan genoeg", zegt Richard Timmers (49) lachend.

Twee jaar geleden besloot hij een pizzakar te kopen. Gewoon, omdat het hem leuk leek. Tegenwoordig staat Timmers in het weekend, en soms ook doordeweeks, geregeld pizza's te bakken bij verschillende adressen in Overijssel. "Het is denk ik een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden", lacht hij.

Hobby

Want een professionele pizzabakker is hij allerminst. 23 jaar geleden begon Timmers de zaak Miries, een winkel met cadeaus voor feesten en andere gelegenheden. Na de verhuizing op 1 oktober 2016 is Miries te vinden op het adres Thiemsbrug 59 in Hengelo. Timmers: "Het leek mij een mooi idee om naast het runnen van mijn eigen winkel iets compleet anders te doen, en met die gedachte heb ik de pizzakar aangeschaft."

Twijfel

In eerste instantie was zijn idee om de pizzakar enkel te verhuren, maar op aanraden van een kennis 'verhuurt' hij zichzelf er ook bij. "Die kennis herinnerde zich dat ik een pizzakar had en vroeg of ik langs wilde komen om pizza's te bakken op zijn feest. Ik twijfelde, maar besloot het uiteindelijk toch te doen. Zo ben ik er een beetje ingerold", vertelt hij. Eigenlijk wilde Timmers in de loop van 2017 beginnen met het pizzakarconcept, maar na het eerste feest, in mei dit jaar, besloot hij er gewoon mee door te gaan.