Nieuws Marketing

High-end personal training voor topsporters

Joey Potveer besloot na een kortstondige topsportcarrière voor zichzelf te beginnen als high-end personal trainer. Inmiddels rekent hij met LEF verschillende topsporters, jongens uit een boyband en mensen uit het bedrijfsleven tot zijn klantenkring. "Ik wil de man worden waar alle topsporters heen moeten."

Sjan Verhoeven 14 december 2016

Joey2

De 23-jarige Potveer voetbalde een paar jaar geleden nog bij AZ, maar stopte daar omdat hij zichzelf niet goed genoeg vond. "Ik zag dat anderen veel beter waren, terwijl ik altijd de beste wil zijn. Toen dacht ik: hier ga ik niet gelukkig van worden."

Al tijdens zijn sportcarrière ging Potveer aan de slag als personal trainer. "Ik vond de fysieke trainingen niet goed genoeg en wist dat het beter kon. In het begin ging ik met jongens mee om te trainen bij hun eigen sportschool, maar inmiddels huur ik een ruimte in Zaandam waar ik één op één train." In het begin waren het vooral mensen uit zijn kennissenkring die bij Potveer kwamen trainen. "Mensen moeten van anderen horen hoe goed ik ben. Ik kan dat zelf wel zeggen, maar dat komt toch anders over dan wanneer je het van iemand anders hoort." Visie Voorlopig doet Potveer alles in z'n eentje. "Als het straks heel druk wordt, moet ik misschien iemand aannemen. Dat moet dan wel iemand zijn met dezelfde visie. Ik ben heel eigenwijs en wil dingen op m'n eigen manier doen." Wel overlegt hij met vrienden en zijn vriendin. "Ik doe veel op gevoel." Binnen een jaar hoopt hij een eigen sportschool te openen en binnen vijf jaar heeft hij misschien meerdere panden. "Ik ben nu aan het rondkijken in Amsterdam, want daar krijg ik veel aanvragen." Een strenge trainer is Potveer naar eigen zeggen niet. "Behalve als mensen hun best niet doen. Als je bij me komt trainen en ik kom erachter dat je in het weekend alleen maar bier hebt gedronken en bij McDonalds bent geweest, hoef je niet meer te komen. Je moet het wel serieus nemen. Dan maar een klant minder."

Gerelateerde artikelenHoge ambities met T-shirts als businessVoetballer Demy de Zeeuw vermarkt luxe lifestyleProfvoetballer Ruben Schaken doet goede zakenVoetbaltrio scoort met kledingbedrijf