Nieuws Marketing

'Ik kreeg geen voet tussen de deur'

Monica Kors-Verhoek | Foto: Bart Hoogveld 25 januari 2016

Britthageraats1065

Britt Hageraats (31) komt uit een familie van tandtechnici, tandartsen en kaakchirurgen en droomde als klein meisje al van een toekomst in de tandheelkunde.

Tijdens schoolvakanties was ze vaak aan het werk bij een van haar familieleden. "Ik ging reizen en gaandeweg kreeg ik andere inzichten. Uiteindelijk koos ik voor de studie beleid & management gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit en rolde van daaruit in de tandheelkunde.

Specifieke tandzorg"In eerste instantie wilde ik specifieke tandprothetische zorg aanbieden bij bestaande tandartsen- praktijken en zorginstellingen. Maar het lukte niet een praktijk of zorginstelling te vinden die daarvoor open stond. Ik dacht echt dat ik de oplossing had voor de problematiek van mondzorg bij ouderen. 'Probeert u het over een halfjaar nog eens,' was een veelgehoord advies. Doordat ik nergens een voet tussen de deur kreeg en het zat was afgewezen te worden, besloot ik een eigen ruimte te huren en startte ik, nu ruim een halfjaar geleden, De Gebitskliniek in Sliedrecht."

Britts praktijk is gemoedelijk en laagdrempelig en ze besteedt veel aandacht aan haar cliënten. Doordat we goed kunnen inspelen op de wensen van de cliënt, hebben we in relatief korte tijd een goede naam opgebouwd en weten veel mensen ons intussen te vinden. Het is soms schrijnend hoe mensen tussen wal en schip zijn geraakt. Sommigen lopen jaren rond met een slechtzittend kunstgebit of afgebroken tanden. Afgezien van het esthetische aspect kunnen mensen ook fysieke klachten krijgen van een slecht gebit, zoals chronische kaakklachten en maag- en darmproblemen.''

Zorgeloos lachen"Wij zien ook dat mensen in een sociaal isolement kunnen raken. Ze durven niet meer naar buiten en lachen met hun hand voor de mond. Sommigen denken: ik kan geen biefstuk meer eten, ach, dan eet ik wel iets anders. Ze hebben een manier gevonden om ermee om te gaan. Maar met een gebit moet je zorgeloos kunnen eten, praten en lachen!""Zeven maanden geleden zijn we begonnen als kleine praktijk, gespecialiseerd in kunstgebitten. Vanaf 1 februari kunnen ook cliënten zonder kunstgebit hier terecht en bieden we complete gebitsrenovaties aan. Het is mooi dat je voor mensen van betekenis kunt zijn en dat we voor iedereen een oplossing kunnen bieden."