Nieuws Marketing

‘Ik werd verliefd en had meteen een relatie en een eigen B&B in Harbrinkhoek'

Eigenaren Goos en Roelie van de Beek zijn er maar druk mee. 's Ochtends staat Goos om zes uur op om het ontbijt voor de gasten in hun eigen bed and breakfast Sagenland klaar te maken. "Ik wil graag een goede gastheer zijn, dus wil ik ruim op tijd voor het ontbijt beneden al aanwezig zijn", legt hij uit.

Van onze redactie 28 juli 2016

Goos en Roelie van de Beek Lenneke Lingmont

Na het ontbijt moeten de zes kamers worden schoongemaakt, volgt er een berg wasgoed en tussendoor rinkelt de telefoon. 's Middags worden nieuwe gasten verwelkomd met een drankje en soms worden gasten zelfs bij het station opgepikt. Vrij zijn de eigenaren niet vaak, maar dat vinden ze niet zo erg. "Bij welk eigen bedrijf ben je nou wel eens echt vrij? Volgens mij komt dat niet vaak voor", stelt Roelie.

Verliefd

Goos en Roelie ontmoetten elkaar zelfs in de bed and breakfast, toen nog gerund door Goos na het overlijden van zijn echtgenote. "Ik wilde na het overlijden van mijn man een eigen bed and breakfast starten. Om te kijken hoe dat allemaal ging, kwam ik hier een aantal dagen slapen. Ik was blijkbaar al eerder hier geweest, omdat ik een beeld voor een van de kamers maakte, maar dat was ik alweer vergeten. Ik liep hier mee om de fijne kneepjes van het vak te leren en uiteindelijk werden we verliefd. Had ik meteen een relatie en een bed and breakfast", lacht ze. Grote toekomstplannen heeft het stel niet. "Ik denk dat ons concept goed is, dus ik zie geen reden om dat te veranderen."

Foto: Lenneke Lingmont