Nieuws Marketing

Adverteren nieuwe stijl: 'Ieder merk een influencer marketeer'

De ultieme, nieuwe vorm van adverteren? Influencer marketing. "Tegenwoordig zijn mensen blind en doof voor reclame. Jongeren laten zich inspireren door toffe meiden op Instagram", zegt de Rotterdamse Jolique Moller (24). Samen met ondernemer Michael van Lier (33) bedacht ze Influentials. Met het online platform brengt Jolique adverteerders in contact met influencers.

Lotte Elbrink 16 september 2016

Jolique Moller

Influencer marketing?

“Met influencer marketing laat je als merk jouw verhaal vertellen door een invloedrijk persoon: de influencer. Denk aan succesvolle bloggers, vloggers of instagrammers met minimaal vijfduizend volgers.”

Infuentials?

“Ons platform is voor adverteerders, merken en PR-bureaus een tool om in contact te komen met influencers. Klanten en influencers melden zich aan en kunnen vervolgens zelf aan de slag. Zie het als een soort marktplaats. Merken plaatsen er hun campagnes, influencers halen op het platform nieuwe klussen binnen. Het merk vergoedt de influencer om hun product- of brandstory met creatieve en unieke content onder de aandacht te brengen buiten het eigen bereik van het merk, bijvoorbeeld via een instagrampost. Heb je als merk geen groot budget, dan kun je de influencers jouw producten aanbieden.”

Klanten?

Influentials draait nu een jaar en we hebben al campagnes gedaan voor merken als Andrélon, Hello Fresh, Coolblue en Van der Valk Hotels. Meer dan 3500 influencers uit 72 landen hebben zich bij het platform aangesloten. Bedrijven kunnen voor 295 euro per maand een abonnement afsluiten. Ons team geeft advies over het toepassen van influencer marketing en helpt met het opzetten van campagnes. Ter vergelijking, bij agencies ben je vaak pas vanaf 10k in business.”

Branches?

“We werken veel met bedrijven uit de health-, fashion- en travelbranche. Maar het hoeft niet altijd om lipstick en schoenen te gaan. Zo hebben we laatst een heel mooie campagne gedraaid met het Prinses Beatrix Spierfonds, om awareness te creëren voor een ongeneeslijke spierziekte. Invloedrijke ‘mommy bloggers’ hebben de video via hun eigen kanalen verspreid.”

Financiering?

“Tot nu toe hebben we alles zelf gefinancierd, wel zijn we op zoek naar investeerders. Voor een startup groeien we erg hard. Op dit moment bestaat ons team uit zes man, volgend jaar zijn dat er twintig. Het bedrijf is winstgevend en ik haal er een goed salaris uit, al voelt het nog een beetje onwerkelijk om dat hardop te zeggen.”

Ambitie?

“Met Influentials willen we een onmisbaar, internationaal product neerzetten. Over een paar jaar heeft ieder bedrijf een influencer marketeer in huis; influencer marketing is eigenlijk nu al een essentieel onderdeel van je merkstrategie. Influentials moet dé geautomatiseerde tool voor influencer marketeers worden. Over vijf jaar is ons platform de norm.”