Nieuws Marketing

Kamperen in Hoog Catharijne

Judie Jaspers 12 januari 2016

Groetenuithoogcatharijne1065

Hoog Catharijne als volwaardige vakantiebestemming? Het klinkt ondenkbaar, maar niets is minder waar. Van 15 t/m 17 januari organiseert reisbureau Flymingo vakanties in het winkelcentrum. Compleet met safaritours, een camping (ontbijt inbegrepen!) en: een geologische vindplaats.

"Mensen lopen alleen door Hoog Catharijne, omdat ze een paar schoenen moeten kopen. Of omdat ze van het station naar de stad willen. Heel doelgericht. Maar er voor je lol een beetje chillen, doet eigenlijk niemand", vertelt Hanne Postma (22), vierdejaars fotografiestudente aan de HKU.

Samen met dertien andere HKU'ers bedacht ze Reisbureau Flymingo. De afgelopen dagen is ze, ter voorbereiding, vaak in het winkelcentrum te vinden geweest om alles en iedereen te observeren. "Mensen hebben haast, nemen niet de tijd om het plafond of de tegels op de vloer te bekijken die daar al 40 jaar liggen. We willen de mooie kant van Hoog Catharijne laten zien."

Om de hoekHanne hoopt dat, door hun project, mensen voor altijd anders naar het verfoeide betonnen winkelparadijs gaan kijken. Ook willen we meegeven dat je voor een exclusieve vakantie niet naar een verre plek hoeft te reizen, maar dat er al genoeg moois om de hoek ligt.''

Mensen die mee op tour willen, kunnen zich melden bij het tijdelijke Flymingo-reisbureau tegenover de V&D. Ook komt er een heuse 'boulevard' en zetten de studenten een vogelkijkhuisje neer om winkelend publiek te spotten in hun natuurlijke habitat.

Op zaterdag is er de geologische vindplaats, waar geoloog Wim Zondag komt vertellen over, jawel, echte fossielen in Hoog Catharijne.

"Wij hadden ook geen idee dat er zoveel over het winkelcentrum te vertellen is", zegt Postma. "Maar tijdens onze voorbereiding kwamen we zoveel te weten.''

FossielenIn de gele vloertegels, die bijna overal liggen, zitten drie verschillende fossielen. Met name ammonieten en belemnieten. "Sommige zijn al 155 miljoen jaar oud. Vooral belemnieten (die veel op kogels of sigaren lijken) zijn makkelijk te herkennen. Onze geoloog gaat er met geïnteresseerden naar op zoek."

Verder komt er een retraiteruimte in een leeg kantoorpand.

Echte campingOok komt er een echte camping waar van vrijdag tot zaterdag overnacht mag worden. De ruimte is nu nog wat ongezellig, maar de HKU'ers denken aan kerstlampjes en kampvuurconcertjes voor een gemoedelijk sfeertje. Voor 10 euro kun je er slapen én krijg je een ontbijtje.

Opgeven kan via http://www.opvakantieinhc.nl. Eigen tent meebrengen.