Nieuws Marketing

Kees Smit Tuinmeubelen na uitbreiding bijna weer open

Kees Smit Tuinmeubelen opent over een maand de deuren van de 'megawinkel', na een grootscheepse uitbreiding.

Van onze redactie 4 januari 2016

Henk smit lars smook

Het personeel, inclusief directeur-eigenaar Henk Smit, zit aan tafel voor de lunch, in een krappe tijdelijke kantine. Dat wordt straks heel anders, als Kees Smit Tuinmeubelen aan de Ambachtstraat na vier maanden verbouwing weer opengaat. De medewerkers krijgen dan de beschikking over een ruime kantine, die gezellig wordt ingericht. In een afgeschermde hoek komt een tafeltennistafel, die onlangs werd aangeschaft via Marktplaats.

"We moeten soms knetterhard werken met elkaar. Vooral in het seizoen moet het verdiend worden", zegt Henk Smit. "Tussendoor ontspannen is goed. Je moet even van de werkplek weg zijn en lekker een kop koffie drinken met elkaar, of tafeltennissen dus, haha. Daarna kun je er weer tegenaan. Als ondernemer geloof ik heilig in die visie. En het werkt, want we hebben weinig verloop in het personeel. Mensen blijven hier lang werken."

Klanten weer ontvangenHenk Smit (31), die vierenhalf jaar geleden de zaak overnam van zijn vader Kees, kijkt uit naar het moment dat hij de eerste klanten weer kan ontvangen. "De kassa moet weer gaan rinkelen", zegt hij. Maar dan kan ook even de rust weerkeren, krijgt hij niet constant telefoontjes of zaken die tussendoor geregeld moeten worden. "Pa heeft de hele operatie geleid, dus dat scheelt natuurlijk. Het zal voor hem ook wennen zijn als het allemaal klaar is."

Voordat het zover is, moet er nog veel werk worden verzet, blijkt bij een rondgang in het gebouw, dat uit veel glas bestaat. Een dag eerder zijn de systeemplafonds erin gezet en nu zijn installateurs druk met kabels en stopcontacten. Er zijn grote nog kale ruimtes te zien. Het is nog moeilijk voor te stellen dat hier over een aantal weken de nieuwste modellen tuinmeubelen staan.

Service"Kijk", zegt Smit, en hij wijst. "Tot hier liep het oude pand." Het is op de plek waar de nieuwe, grote entree van de zaak is gebouwd. Daar komt een grote ontvangstbalie. "Het is belangrijk dat klanten zich welkom voelen, dat ze worden aangesproken. Ze worden niet op de huid gezeten maar wel in de watten gelegd. Er komt een grote koffiecorner, waar mensen een goede kop koffie kunnen krijgen, gratis. Je moet niet vergeten dat veel klanten al een eind hebben gereden om hier te komen, maar wat nieuws uitzoeken voor in de tuin mag ook gewoon een gezellig uitje zijn."

Meer keuzeAan bijna alle wanden, zowel beneden als op de eerste verdieping, zijn kasten gemaakt voor de sierkussens. De keus is er straks uit tweehonderd verschillende dessins. In de zaak worden vijfhonderd tuinsets uitgestald, net als in Amersfoort. Voorheen waren dat er 250 tot 300, maar dat betekende wel dat de ruimte wat krap werd. "Dat was ook de reden voor onze uitbreiding. Nu kunnen we de stoelen, tafels, parasols enzovoort weer op een goede manier presenteren. Dit is tenslotte wel onze hoofdvestiging."

OpeningDe tijdsplanning is strak maar wordt, met vertraging van een paar weken, eind januari gehaald, mede dankzij de hoofdzakelijk Almelose partijen die meewerken. "We spreken dezelfde taal en ze werken er hard aan om alles op tijd klaar te hebben. Een bedankje is daarom op zijn plaats. De exacte openingsdatum wordt later bekendgemaakt. Eerst moet de grijze vloerbedekking er nog in, en natuurlijk de handelswaar. "De zaak moet helemaal klaar zijn voordat we opengaan", zegt Smit. "Het wordt wel tijd, want in het nieuwe jaar beginnen de mensen weer met plannen van vakanties en met het voorjaarsgebeuren."

Foto: Henk Smit, directeur Kees Smit Tuinmeubelen (Lars Smook)