Nieuws Marketing

Koks foodtrucks mogen koken in rivierpark Lent

De gemeente Nijmegen verwacht veel bezoekers bij de nevengeul en in de omgeving schrijft De gelderlander in de krant van donderdag.

Rob Jaspers 24 maart 2016

Foodtruckamsterdam1065

Wethouder Turgay Tankir wil vier vergunningen afgeven voor foodtrucks. Het zijn vaak restaurants in kleurrijke bussen, caravans of zelfs op bakfietsen. De gerechten die ze aanbieden, zijn vaak bijzonder, weinig traditioneel. Tankir denkt dat deze mobiele keukens prima passen bij de sfeer die ontstaat op Veur Lent en de oevers van het eiland.

Hij wil er drie toestaan op de Lentse Warande, de hoge kade tussen de verlengde Waalbrug en de spoorbrug. Terrassen zijn er niet toegestaan. Tankir gaat uit van een 'creatief gebruik' van de stenen kade die afloopt naar het water. Incidenteel wil Nijmegen daar ook optredens toestaan.

Eén foodtruck kan op het eiland Veur Lent worden neergezet. Eén van de opties is nabij de kolk van Van Wijk. Daar zou roeivereniging De Waal een tijdelijke accommodatie willen plaatsen. Een aanvraag is ingediend. Aan de Oosterhoutsedijk zelf, in het hart van Veur Lent, liggen al twee kroegen: De Zon en Waalzicht.

Nijmegen wil de foodtrucks toestaan in de periode van 27 april tot 1 januari komend jaar. Aan het eind van elke dag moeten de ondernemers hun wagen weghalen. Tot 15 april kunnen kandidaten zich melden bij de gemeente.

Nijmegen wil weten wat voor soort eten ze verkopen en ook een beeld krijgen van de uitstraling van de rijdende keuken. "De foodtrucks moeten de beleving van het gebied versterken", stelt Tankir. Hij hoopt dat de foodtruckkoks duurzame en het liefst streekgebonden producten bereiden.

Overigens zijn er ook op de landtong en in de geul zelf drie mogelijkheden voor seizoensgebonden horeca. Hierover beslist echter Rijkswaterstaat. Komende maandag, tweede paasdag, wordt het rivierpark officieel geopend met diverse manifestaties. Later dit jaar zijn er enkele festivals gepland, met name op de oevers van het eiland Veur Lent.