Nieuws Marketing

Kronenburg verkozen tot beste winkelcentrum van Arnhem

Winkelcentrum Kronenburg is het beste winkelcentrum van Arnhem. Tot dat oordeel komen consumenten in een enquête van onderzoeksbureau I&O Research. Ze geven het centrum een 8,2 als rapportcijfer. De binnenstad krijgt een 7,4, zo weet De Gelderlander.

Harry van der Ploeg | Foto: Marc Pluim 12 december 2016

Winkelcentrum Kronenburg

Presikhaaf is de kampioen in de dagelijkse boodschappen, zo blijkt uit het onderzoek. De kwaliteit van de winkels op dat gebied krijgt de hoogste waardering van Arnhem met een 8,5.

Waarderingscijfers

Voor het onderzoek zijn in de loop van het voorjaar 431 enquêtes afgenomen onder Arnhemmers. Zij gaven waarderingscijfers voor de sfeer en ambiance, de bereikbaarheid (per auto, openbaar vervoer en fiets) de veiligheid van de winkelomgeving, de parkeertarieven en de aankleding van de winkels.

Parkeren

De parkeermogelijkheden in het centrum krijgen een zesje, tegenover een 8,4 in Presikhaaf en een 8,8 in Kronenburg. Het betaald parkeren in het stadshart geeft zoveel ergernis dat de consumenten dit afstraffen met een 4,8. Het onderzoek toont aan dat de consument vooral met de auto naar de winkelcentra rijdt. Slechts 10 procent komt met het openbaar vervoer.