Nieuws Marketing

Kunstenaar bij Bunker Tattoo Breda

Rutger Termohlen ging afgelopen zomer aan de slag als tatoeëerder bij Bunker Tattoo in Breda. Hij begon met oefenen op zichzelf en dat smaakte naar meer. "Je kunt niks uitgummen."

Van onze redactie 19 oktober 2016

Rutger Termohlen

1. GRAFFITI

"Op mijn tiende kwam ik via mijn broer in aanraking met graffiti. Toen ik twaalf was, spoot ik mijn eerste stuk. Ik leerde mensen kennen die hetzelfde deden en daarnaast illustraties maakten en fotografeerden. Rond 2000 werd graffiti populair als streetart. Toen ging het in een sneltreinvaart. Ik wilde me niet beperken tot een spuitbus. Toen ben ik acryl- en olieverfschilderijen gaan maken."

2. MUURSCHILDERINGEN

"Het balletje is gaan rollen. Ik werd gevraagd voor exposities en ik maakte grote muurschilderingen. Ook heb ik een aantal opdrachten gedaan voor modemerken. Door vrienden die tatoeages lieten zetten bij Bunker Tattoo, heb ik de jongens daar leren kennen. Vaak ging ik er zitten tekenen, omdat ik als zzp’er alleen thuis zat. Ik werd het meubilairvan de shop."

3. AMBACHT

"Buiten de kunstvorm vind ik het interessant samen met een klant te praten over het ontwerp waar hij blij mee is. Met verdriet of een glimlach komen mensen binnen. Ik vind het tof dat ik mag meedenken om een soort talisman voor ze te creëren. Het ambacht zelf vind ik ook fantastisch. Van het maken van de naalden tot het ontdekken van soorten inkt. Je kunt niks uitgummen. Ik ben Bunker Tattoo erg dankbaar voor deze kans. Voor een groot gedeelte moet je het zelf doen, maar een kans die je niet krijgt, kun je ook niet aanpakken."

Over

Wie: Kunstenaar Rutger Termohlen (38) is tatoeëerder bij Bunker Tattoo in Breda. Hij is sinds zijn twaalfde bezig met het maken van kunst. Hij heeft talloze muurschilderingen gemaakt en opdrachten gedaan voor grote modehuizen.Het bedrijf: De tatoeagestudio Bunker Tattoo bestaat vijftien jaar.Cijfers: Aantal medewerkers 7, aantal vestigingen 1Waar: BredaContact: bunkertattoo.nl