Nieuws Marketing

Lanceren kan je leren: tips voor vrouwelijke internetondernemers

Veel vrouwelijke internetondernemers zijn goed in hun vak, maar weten niet hoe ze hun product of dienst in de markt moeten zetten. Voor die - almaar groeiende - groep vrouwen schreven Denise Hulst en Marjan Crabtree het boek 'Lanceren kan je leren, voor ondernemende vrouwen die jeuk krijgen bij de gedachte aan verkopen en toch geld willen verdienen'.

Sjan Verhoeven 29 augustus 2016

Lanceren

Denise Hulst is al twintig jaar ondernemer, Marjan Crabtree een paar jaar. Ze leerden elkaar kennen toen ze beiden hun online business aan het opbouwen waren. "We merkten dat vrouwen het ontzettend leuk vinden om bezig te zijn met datgene waar ze een passie voor hebben, maar dat ze moeite hebben met het verkopen van hun product."

"Daar hadden wij zelf ook mee te maken", aldus Hulst, die een eigen trainingsbureau heeft en inmiddels elf boeken over ondernemen op haar naam heeft staan. "Wij zijn alles gaan lezen wat er te lezen valt over een online business en kwamen tot de conclusie: als je eenmaal weet hoe het werkt, voelt het aan de man brengen van je product niet eens meer als verkopen."(tekst loopt verder na foto)

Lanceren

Hulst en Crabtree richten zich in hun boek op 'lanceren'. "Met lanceren bedoelen we dat je alle mogelijkheden gebruikt die het internet biedt om jouw product of dienst in korte tijd onder de aandacht te brengen. Het is een proces met een begin- en einddatum. Je neemt de (potentiële) klant mee aan de hand tijdens dit proces." Zo kun je bijvoorbeeld een website, product, dienst, workshop of online training lanceren.

De mist in

Een van de tips die Hulst vrouwelijke ondernemers wil meegeven, is: laat je niet ontmoedigen. "Ik ben zelf ook wel eens vreselijk de mist in gegaan. Ik wilde iets lanceren en had een mailinglijst van bijna duizend personen, maar ik verkocht niks. Wat ik me niet had gerealiseerd, was dat de doelgroep nog niet klaar was voor de vorm waarin ik mijn product aanbood.

Dit was jaren geleden, en ik stuurde mijn mail naar gemeenteambtenaren. In mijn mail waren filmpjes en foto’s verwerkt, maar in die tijd hadden waren veel mensen nog niet gewend om geluid af te spelen via hun computer."

DRIE tips van Hulst en Crabtree voor vrouwelijke internetondernemers die hun product willen verkopen

1. Ga in de relatie met je klanten voor kwaliteit in plaats van kwantiteitStaar je niet blind op de grootte van je mailinglijst. Een grote lijst geeft geen garantie op een grote conversie

2. Vind je eigen toonJe eigen taal en toon zijn ontzettend belangrijk. Wees je daar bewust van

3. Er bestaat niet zoiets als een ‘quick win’, dus denk goed na over wat je wil doenMaak je er niet vanaf met een jantje-van-leiden, maar steek tijd en energie in dat wat je wil bereiken. Een goede voorbereiding is belangrijk, maar ook daarna moet je scherp blijven