Nieuws Marketing

Marketing Award voor Aboutaleb

Antti Liukku 6 januari 2016

Portret ahmed aboutaleb rotterdam

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft gisteravond de Marketing Award Rotterdam gewonnen, als beloning voor zijn promotie van de stad in binnen- en buitenland.

De prijs, in het leven geroepen door het marketingorgaan Rotterdam Partners, werd gisteren uitreikt in de Laurenskerk. "Van het Witte Huis tot Indonesië, van bedrijfsleven tot haven, tot in de wijken van de stad. Hij laat overal en altijd zien dat Rotterdam de stad is waar je wilt zijn. De stad waar je welkom bent, waar je dromen waar kunt maken en waar kansen liggen", aldus de jury.

BoegbeeldDe lof wordt gedeeld door Erik Braun, city marketing-expert van de Erasmus Universiteit. Braun noemt Aboutaleb een 'mediageniek boegbeeld'. "Hij is bekend en staat er bij de media goed op. Hij vertelt consequent het verhaal van Rotterdam als stad die ten goede verandert. Dat hoeven geen gelikte praatjes te zijn, het gaat om een positieve grondhouding", zegt Braun.

Daarnaast speelt zijn specifieke achtergrond mee: de eerste moslimburgemeester van een grote West-Europese stad. "Het levert hem bekendheid op, ook omdat hij het debat aangaat. Aboutaleb komt op plekken die voor anderen gesloten blijven. Een burgemeester uit Nederland wordt normaal niet op het Witte Huis uitgenodigd."

Niet vanzelfsprekendAl gaat het te ver de recente populariteit van de stad aan Aboutaleb toe te schrijven, benadrukt Braun. "Toeristen komen niet naar een stad om de burgemeester te ontmoeten. Het is wel een extra positief signaal. Voor het aantrekken van investeringen en bedrijvigheid is de rol van een burgemeester nog belangrijker."

Het is ook de taak van een burgemeester, maar dat maakt het niet vanzelfsprekend. "Met een burgemeester die stuntelt, of die verwikkeld is in schandalen, heb je als gemeente toch een probleem."

MarkthalDe Marketing Oeuvreprijs ging naar Roland Wondolleck, scheidend directeur van Rotterdam The Hague Airport. Mark Slegers en Siemen Cox, initiatiefnemers van BlueCity010 en oprichters van Rotterzwam, werden gehuldigd als 'aanstormend talent'.

Vorig jaar wonnen architect Winy Maas en ontwikkelaar Hans Schröder de prijs voor hun bijdrage aan de Markthal.