Nieuws Marketing

Max (19) uit Delden houdt met zijn bedrijf Twente schoon

De telefoon gaat al in alle vroegte in het ouderlijk huis van Max Brok. Een nieuwe klant, die graag wil dat Max en zijn Veegdienst Twente ook zijn bedrijfsterrein komt schoonmaken. "Ze bellen nu zelf, ik denk dankzij goede mond-tot-mondreclame", reageert Max verheugd.

Van onze redactie 28 juni 2016

Max Brok runt schoonmaakbedrijf Veegdienst Christiaan van der Meij

Het is een druk bestaan voor de 19-jarige student Horeca Ondernemer Manager. Naast zijn studie én baantje bij het Wapen van Delden is Max Brok twee jaar geleden begonnen met Veegdienst Twente: een schoonmaakbedrijf. Max maakt met zijn veegwagens en gereedschap een terrein vrij van onkruid, straatvuil of zand en laat alles brandschoon achter. VanzelfsprekendIemand die op 17-jarige leeftijd al een eigen bedrijf begint, is bijzonder. "Het was eigenlijk heel vanzelfsprekend voor mij", vertelt Brok. "Het ondernemen zit in de familie. Mijn vader doet het ook. Hij had ook een veegwagen, waarmee ik één keer in het half jaar zijn terrein schoonmaakte. Een wagen zo weinig gebruiken vond ik zonde, dus besloot ik er Veegdienst Twente mee te beginnen en ook andere bedrijfsterreinen schoon te maken."

Tekst gaat verder onder de foto

'Goed werk leveren'Max stapte voor een logo naar een reclamebureau in Delden, deelde flyers uit en ging bij potentiële klanten op bezoek. Inmiddels is Veegdienst Twente actief bij allerlei bedrijven in Hof van Twente, maar ook in Almelo, Enschede en Hengelo. "Vooral in de weekenden, want school gaat voor.""Wat mijn geluk is, is dat onkruidverwijderaar Roundup wordt verboden. Daardoor moeten bedrijven het onkruid op een andere manier van hun terrein afhalen. Door te vegen bijvoorbeeld", zegt Brok. "Het was dus een beetje een gat in de markt. Dat ze me nu weten te vinden, is een compliment. Het belangrijkste is goed werk leveren."CijfersEen echte ondernemer denkt altijd aan de toekomst. Voor Max Brok gaat er veel tijd zitten in het onderhoud van het materiaal, wat hij samen met zijn vader doet. Onderdelen worden besteld en zelf vervangen, want een eigen bedrijf kost ook wat. "Eigenlijk is het maken van de offertes en bezig zijn met cijfers het leukst. Het mooie aan ondernemen is het zelf opbouwen, je eigen planning maken. Ik hoop er na mijn opleiding fulltime mee bezig te zijn."

Foto's: Christian van der Meij