Nieuws Marketing

Medewerkers Coffee-star Hengelo beginnen eigen prinsessenbedrijfje

Normaal gesproken werken ze bij Coffee-star in de Hengelose bibliotheek. Daar buiten treden ze op als prinsessen op kinderfeestjes.

Gerard Smink | Foto's: Christian van der Meij 12 juli 2016

Emmy Bovenhorst en Jennifer Pinontoan zijn prinsesjes op kinderverjaardagen Christian van der Meij 1

Op Facebook komen verzoekjes binnen of de prinsessen de leeftijdsgrens voor hun bezoek iets willen optrekken. „Naar een jaar of 56 of zo”, zegt Emmy Bovenhorst (27) met een glimlach. Maar de prinsessenparty die zij met Jennifer Pinontoan (25) organiseert, is toch echt bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar.

Prinses

Emmy verschijnt dan als prinses Lily en Jennifer als prinses Bluebell. Ze komen uit het Land van Lief. „Daar is iedereen aardig voor elkaar en mensen zijn gelijk. Niemand wordt veroordeeld. Elk kind krijgt een complimentje, zodat hij of zij zich bijzonder voelt”, stelt Emmy.Emmy en Jennifer werken bij Coffee-star in de bibliotheek aan de Beursstraat. Emmy als bedrijfsleidster, Jennifer als medewerkster.

Tekst gaat verder onder de foto

De collega’s werden gaandeweg vriendinnen. Samen blijken ze veel kwaliteiten in huis te hebben. Allebei hbo-geschoold; Emmy is afgestudeerd in Small business en retailmanagement, Jennifer studeerde af als logopediste. Emmy blogt over make-up en beauty en Jennifer is zumba-docente, een dans- en fitnessprogramma. In het verleden waren ze allebei op verschillende manieren al bij kinderfeestjes betrokken.

Markt

Jennifer: „Het plan voor de prinsessenparty ontstond vorig jaar. We wilden iets gaan doen naast onze banen. We zijn gaan sparren en het leek ons leuk ons te richten op kinderfeestjes. Wij denken dat er een markt is voor ons concept.”

Karakter

„We vinden het leuk om in de huid van een ander karakter te kruipen”, zegt Emmy. „We gaan uit van onze eigen creativiteit en het plan om voor kinderfeestjes prinses te worden sprak ons allebei aan.” „We willen niemand nadoen”, aldus Jennifer. „Maar een eigen karakter neerzetten. Wij denken dat dat is gelukt.”Hun speciale jurken werden gemaakt door een Enschedese coupeuse met oog voor detail. Emmy draagt een lila jurk, passend bij de naam van prinses Lily. En Jennifer draagt een blauwe jurk, die hoort bij prinses Bluebell.

Tekst gaat verder onder de foto

Drie uur

De prinsessen zijn op aanvraag drie uur lang aanwezig op het kinderfeest. „Het eerste uur toveren we de kinderen om in een prins of prinses met wat schminck en voor de meisjes make-up en nagellak. Het tweede en derde uur gaan we een activiteit met de kinderen doen, iets dat ze zelf kunnen uitkiezen. Daarom is elk kinderfeestje met ons bijzonder. Geen feestje is hetzelfde. Wij maken er een feestje van om nooit te vergeten.”Na een aantal geslaagde prinsessenparty’s willen de dames nu hun vleugels uitslaan. „In principe zijn we in heel Nederland, nee, de hele wereld in te huren”, zegt Emmy. „Als iemand ons wil invliegen, prima, maar als het heel ver weg is, berekenen we wel de reiskosten.” Het tarief voor een party bedraagt 150 euro.